Gazi öğrencilerinden Hürhaber’e ziyaret

Gazi öğrencilerinden Hürhaber’e ziyaret

16.04.2019 10:58:45

Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, “Okul Komşularım” adlı projeleri kapsamında ilçemiz ilk ve  tek vasıflı yerel gazetesi Hürhaber'e ziyarette bulundu. 

Gazi İmam Hatip Ortaokulu bir grup 8. Sınıf öğrencisi, Okul Müdürü Selahat Özel'le birlikte dün “Okul Komşularım” adlı projeleri kapsamında Silivri'nin tek vasıflı gazetesi olan ve 16 yıllık geçmişi olan Hürhaber'i ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları için hazırlanan projeler arasında yer alan “Okul Komşularım” adlı proje kapsamında okul binası çevresinde bulunan kamu kurumları, çeşitli kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirilmekte. Gazi İmam Hatip Ortaokulu, söz konusu proje kapsamında Silivri Belediyesi, Silivri Adliye Sarayı, Jandarma gibi kurumlara planladığı ziyaretlerden birini dün ilçemiz ilk ve tek Basın İlan Kurumu'na bağlı vasıflı gazetesi olan ve 16 yıldır Silivrililere hizmet eden Hürhaber'i ziyaret etti.
Okul Müdürü Selahat Özel ve Öğrencileri, gazetenin İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ile bir araya geldi. Öğrenciler, Hürhaber'in kuruluşu, işlevi, kurumda görev alabilmek için eğitim süreci, çalışanlarının görev ve sorumlulukları, haberlerin hazırlanma süreci gibi birçok konuda bilgi edindiler. İlgi duydukları meslekleri paylaşarak, iş hayatına daha iyi hazırlanmak ve başarılı olabilmek için donanımlı olmak adına kendilerine verilen önemli tavsiyeleri dinlediler.
Renginar SALİ

YORUM YAP