
Yazarlar Okullarda Projesi Yazar Öğretmenler Söyleşi programı dün Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Faruk Erdoğan’la gerçekleştirildi. 40 Kitap sahibi Erdoğan, eserlerinde Ömer Faruk Reca ismini kullanmakta. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen komisyon tarafından öğrencilere okumak üzere başarılı sanayicilerin hikayelerinin yer aldığı "Zorluklara rağmen başaranlar” adlı kitap önerildi.
Yavuz Selim İlkokulu Sınıf Öğretmeni olan Faruk Erdoğan, dün yapılan etkinlikte Atatürk Anadolu Lisesi, Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi, İbrahim Yirik Sağlık Meslek Lisesi ve Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu. Söyleşiyi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar’ın yanı sıra okul yöneticileri ve öğretmenler de takip etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, yazarın biyografisinin okunmasıyla devam etti.
Ömer Faruk Reca kimdir?
Ömer Faruk Reca, Tarsus Amerikan Koleji’nde eğitim gördü. Çukurova Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Fakültesi "İnsan Gücü Planlaması ve Eğitim” üzerine Yüksek Lisans yaptı. Halen, "İnsan Gücü Planlaması” üzerine doktora çalışması yapıyor. Bu güne kadar 40 kitaba imza atan yazar, aynı zamanda Akşam Gazetesi Promosyon kitap yazarlığı da yaptı. 8 kitabı Akşam Gazetesi tarafından verildi. Ömer Faruk Reca, Şalom Gazetesi’nde de yazmakta. Polis okulları da dahil birçok eğitim kurumlarında hayata dair seminerler, konferanslar vermekte. Kitaplarından bazıları şöyle; "Bill Gates’in Liderlik Sırları”, ”Nasıl Zengin Oldular”, "ÖSS’yi Kazanmanın Püf Noktaları”, "Hitabet Sanatı”, "Hz. Ali’nin Liderlik Sırları”, "Kahraman Türk Çocukları”, "Ruhsal Zeka”, "Muhteşem Hayatlar”, "Anne Baba Rehberi”, "Öğretmenler”, "Başarının Haritası”, "Sınırsız Yaşam Gücü” v.s
BAYAR: KATMA DEĞERDE BULUNANLARI TAKDİR ETMELİYİZ
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar, burada yaptığı konuşmada öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: "Bazı şeylerin farkına varıp, değerini bilmek çok önemli. Kısacık ömrümüzde katma değerde bulunan bir insanı takdir etmek çok önemli. Edebiyat öğretmenleriniz sizlere çok değerli yazar ve şairlerimiz hakkında bilgi veriyor. Hepsinin yoksulluk içinde bir yaşam sürdürdüğünü hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki yaşamlarında değerleri bilinemedi. Böyle bir hatadan bir an evvel dönmeliyiz.
Siz gençler bu sıraların ve bu değerli hocalarımızın kıymetini çok iyi bilin. Yarın öbür gün geriye dönmek mümkün olmayacak. İnşallah sizin içinizden de nice nice Ömer Faruk’lar çıkar. Yazarımızın başarılarının devamını diliyoruz.”
RECA: BİLGELİK, ERDEMLİK VE MERHAMETE YOĞUNLAŞMALIYIZ
Yazar Faruk Reca, konuşmasına Mustafa Kemal’in "Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözüyle başladı ve şöyle devam etti: "Tüm verdiğim seminerlerde bu sözü hatırlatıyorum, çünkü içi çok dolu. Önümüze bir yokuş çıktığında sabırlı ve metanetli olmamız lazım. Fikrimizin hür olması lazım. Hiçbir gruba mensup olmadan özgür kuşlar gibi bireyler olmalıyız. Öncelikle beynimizi bilgeliğe, erdemliğe ve merhamete vermemiz lazım. En basit bir sağlık sorununda bile tüm ideoloji bitiyor. Hayat ideoloji üzerine kurulmadı. Hayat sadece hayat üzerine inşa edildi.” Faruk Reca, yaşanmışlıklarla ilgili örnekler vererek devam ettiği konuşmasında öğrencilere çeşitli önerilerde bulundu. Gözlem ve algının önemine değindi. Öğrenciler arasından çok büyük cevherlerin çıkabileceğini söyleyerek dergide toplanan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencilerinin öykülerinden övgüyle söz etti.
Söyleşi, soru cevap kısmının ardından imza töreniyle son buldu.
Renginar SALİ