Esen: Türkiye’nin demokratik geleceği için çalışmaya devam edeceğiz

Esen: Türkiye’nin demokratik geleceği için çalışmaya devam edeceğiz

13.09.2023 11:42:16

12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü vesilesi ile yayınladığı mesajda CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, “Bu tür karanlık dönemleri yaşamamak ve bu karanlık zihniyetin bir daha gün yüzüne çıkmaması için Türkiye'nin demokratik geleceği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, yayınladığı mesajda 12 Eylül darbesi hakkında görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
ESEN: DEMOKRATİK DEĞERLER UĞRUNA VERİLEN MÜCADELEYİ ÖNEMSİYORUZ
Esen'in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık dönemlerinden birisi olan 12 Eylül 1980 darbesi karşısında demokratik değerlere olan bağlılığımızı ve bu değerler uğruna verilen mücadeleyi önemsiyoruz.
12 Eylül 1980 darbesi, ülkemizde demokratik düzeni boşa çıkararak, temel hak ve özgürlükleri askıya almış, binlerce insanı haksız yere cezalandırmış ve ülkeyi karanlık bir döneme sürüklemiştir. Bu dönemde yaşanan insan hakları ihlalleri ve zulüm, unutulmaması gereken birer utanç vesikasıdır.
“DEMOKRASİYE, İNSAN HAKLARINA VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE OLAN İNANCIMIZIN ALTINI ÇİZİYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızın ve bu değerlerin savunucusu olduğumuzun tekrardan altını çiziyoruz. Bugün, bu zorlu dönemi hatırlamak ve bu dönemden ders çıkarmak, demokratik değerleri güçlendirmek ve bir daha asla bu tür karanlık dönemleri yaşamamak ve bu karanlık zihniyetin bir daha gün yüzüne çıkmaması için Türkiye'nin demokratik geleceği için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, 12 Eylül Darbesi'nin zulmüne uğrayan tüm yurttaşlarımızı anıyor, demokrasimiz ve özgürlüklerimiz uğruna mücadele eden herkesi selamlıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” Seda Şimşek

YORUM YAP