Eğitim Sen: İlköğretim zorunlu ve parasızdır

Eğitim Sen: İlköğretim zorunlu ve parasızdır

5.01.2016 12:01:50

İddialara göre Hasan Özvarnalı İlkokulunda velilerin bir kısmının aidat ödememesi üzerine okul yönetiminin talimatıyla bazı sınıflar temizlenmedi. Bu durum üzerine Eğitim Sen Silivri Temsilciliği basın açıklamasında bulunarak öğretmen ve öğrencilerin bu şekilde cezalandırılmasını kabul etmediğini açıkladı ve Anayasanın 42. Maddesini hatırlattı.

“İLKÖĞRETİM ZORUNLU VE PARASIZDIR”
Konu hakkında sendikanın yazılı basın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle: “İlçemiz Hasan Özvarnalı İlkokulunda öğrencilerin eğitim gördüğü bazı sınıfların temizlenip, bazı sınıfların temizlenmediği bilgisini aldık. Sınıfların temizlenmemesinin sebebinin de bu sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin velilerinin Okul Aile Birliği'ne aidatlarını ödememiş olmalarıdır bilgisine ulaştık. Okul yönetimi öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi temizliği yapılmamış sınıflarda eğitim yaptırarak cezalandırmıştır. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin sağlıksız koşullarda eğitim almalarını kabul etmiyoruz. Anayasanın 42. Maddesi: “İlköğretim zorunlu ve parasızdır” der.


“DAYATILAN BU ANLAYIŞ VE UYGULAMADAN VAZGEÇİLMELİDİR”
Özellikle son yıllarda Yönetici Atama Yönetmeliği ile liyakata göre değil, yandaş ve belli bir sendikaya üye olmayı yönetici atamalarında esas alan anlayışın öğrenci ve öğretmenlerimize dayattığı eğitim anlayışı budur. Derhal bu uygulama ve anlayıştan vazgeçilmelidir.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kurulduğumuz günden bugüne kadar laik, bilimsel, nitelikli ve kamusal eğitimden yana olan, parasız eğitim, parasız sağlık hakkı mücadelesini veren sendikamız bu konunun takipçisi olmayı sürdürecektir.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP