Eğitim-Sen: Askeri ve siyasal darbelere hayır

Eğitim-Sen: Askeri ve siyasal darbelere hayır

15.07.2020 09:42:12

Darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulunan Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği, “Askeri ve siyasal darbelere hayır, acil demokrasi” dedi.

Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklamada bulunarak darbe girişimini lanetledi.

EĞİTİM SEN: ASKERİ VE SİYASAL DARBELERE HAYIR, ACİL DEMOKRASI

Darbe girişiminin dördüncü yıldönümüne ilişkin sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz'un 4. yıldönümü vesilesiyle darbe girişimini bir kez daha lanetliyor,  askeri ve siyasal darbelere hayır, acil demokrasi” diyoruz. Başta siyasi ayağı olmak üzere darbenin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasını ve sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.

“DARBELERİN PANZEHRİ GERÇEK BİR DEMOKRASİ”

Darbelerin panzehrinin gerçek bir demokrasi, adil bir hukuk devleti, örgütlenme ve ifade özgürlüğü, güçler ayrılığı ilkesi, toplumun özne olduğu katılımcı- güçlü gerçek bir demokrasi olduğunun altını bir kere daha çiziyoruz.

KESK olarak nereden gelirse gelsin, adı ister askeri ister sivil darbe olsun tüm darbelerin, baskıcı-otoriter yönetimlerin karşısında tutum almaya devam edeceğiz.

Baskının, zulmün ve sömürünün hüküm sürdüğü bir ülke yerine, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

YORUM YAP