Düşmez’den flaş SAL klasman açıklaması

Düşmez’den flaş SAL klasman açıklaması

20.07.2020 08:52:07

TFF Başkan Vekili, Amatör Kurul Başkanı, TASKK Genel Başkanı ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, SAL Klasman Grubunun geleceği için net konuşarak çıkan dedikodulara da noktayı koydu.

 

Düşmez, kararı geciktirmelerindeki amacın en iyi ve en doğru kararı vermek olduğunu belirterek konuyla ilgili taslak üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Düşmez “Biraz daha bekleyecekler. Şu anda 2. Lig ve 3. Lig'deki Play Off'ların sonuçlanmasını bekliyoruz. Ondan sonra ne yapabileceğimize bakacağız. Amatörde beyaz sayfa açtırmayarak zaten amatörlerin ne kadar yanında olduğunu gösterdik. Şu an kaç takım çıkacağını Ali Tanrıyaşükür dahil kimse bilmiyor. Pandemi çıkmasa, normal statü uygulansaydı zaten 3-4 takım çıkacaktı Bölgesel Amatör Lige sadece. Önümüzdeki günlerde ne olacağını hep birlikte göreceksiniz ne olacağını. Biz hiçbir şey yapmasak 4 takım çıkarırdık. Ya da beyaz sayfa açmak işin en kolay tarafıydı bizim için. Ya da otururduk 2.Ligdeki, 3.Ligdeki gibi sıralamaya göre puanı yüksek olanı alır bitirirdik.

 

“MAÇLARIN OYNANIP OYNANMAYACAĞI BELLİ DEĞİL”

Zaten Beyaz sayfa açmamamız amatörlerin arkasında olduğumuzun en büyük göstergesi. Amatörlerin arkasında olmasam 3.Lige çıkaracağımım sayısı 11 değil 9 olurdu. Bunlar amatörün yanında olduğumuzu açıklamıyor mu zaten? Bugüne kadar açıklamamamızın nedeni süreçle ilgili bir konu. Daha önümüzdeki sezonun planlaması, liglerin ne zaman oynanacağı belli değil.

 

“AMATÖRLERİN VE MAĞDURLARIN YANINDAYIZ”

 

Maçların ne zaman başlayacağını biliyorlar mı da geç kaldığımızı söylüyorlar? Bugüne kadar yaptıklarımız somut olarak ortadadır. Biz şu anda transfer dönemini de, kamp tarihlerini de her şeyi düşünerek adım atıyoruz. Maçların oynanıp oynanmayacağı belli değil. Oynansa bile gecikmeli oynatılacak. Bizler karar verirken her zaman amatörlerin ve mağdurların yanındayız. Burada onların hakkını korumak için savaşıyoruz.” Dedi.

 

Haber: İskender KORDU

YORUM YAP