Düşmez: 'Biz de maçların oynatılmasını istiyoruz

Düşmez: 'Biz de maçların oynatılmasını istiyoruz

1.10.2020 09:19:58

Amatör Kurul Başkanı ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'nde Bölgesel Amatör Lig kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Moderatörlüğünü İstanbul Futbol İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür'ün yaptığı toplantıda açılış konuşmasını Ali Düşmez yaparken Düşmez'in konuşmasının ardından kulüp temsilcileri tek  tek söz alarak pandemi süreci ile ilgili görüşlerini ve düşüncelerini paylaştı. Kulüplerin neredeyse eksiksiz olarak bir araya geldiği toplantı yaklaşık olarak 2 buçuk saat sürerken açılış konuşmasını yapan Düşmez bu konuşmayı uzun süreden beri yapmayı planladıklarını ancak bugüne denk geldiğini söyledi.

"ZOR BİR SÜREÇ"

Düşmez "Epeydir bu konuşmayı yapmak istiyordum. Bugün yapma fırsatı elde ettik. Bugün burada sizleri süreçle ilgili olarak bilgilendireceğiz. Zor bir süreç. Pandeminin 13 Mart'ta ortaya çıkmasından bugüne kadar bütün camia tedirgin olduk. Çok da doğaldır.

"BEN BÜTÜN AMATÖR CAMİANIN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUM"

Bir buçuk ay evvel çıkardık kitapçığı. O kitapçığı yayınladığımız anda transfer başlar. Ben tüm amatör camianın sorumluluğunu taşıyorum. Bizler bu koltuklara amatör kulüplerimizin, yöneticilerimizin, antrenörlerimizin çıkarlarını korumak amacıyla geldik. Bugüne kadar da her yerde hakkınızı savunduk ekibimizle beraber. Kulüpler yaşamazsa bu hayatın olmayacağını biliyoruz. Normalde 1 ay önce çıkaracaktık kitapçığı ama biraz daha bekleyelim dedik. Pandemiden dolayı zaten kulüplerimiz zor durumda. Kulüplerimizin daha da zor duruma düşeceğini düşündük. Bu konuda UEFA'ya ve FİFA'ya yazı da yazdık. Ben hep evrakla konuşurum. Sizin gibi temelden geldim diyorsam benim tecrübem de bunu gerektirmiştir. Bugüne kadar alt yaş gruplarında sadece U 17 ve U 19 Elit Gelişim Ligi'nin oynanmasına izin verdik. Kitapçığın onları ilgilendiren 5 sayfalık bölümünü internete atarak transferlerin yapılması için ön ayak olduk.

"BİZ BÜTÜNÜ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"

Ekim ayı dedik. Bu konuda TFF ile birlikte hareket ediyoruz. Çünkü Sağlık Kurulu ve Bilim Kurulu'nun da bize yapmış olduğu tavsiyeler bu doğrultuda. 30 Ekim tarihinde Sağlık Kurulu, Bilim Kurulu ve TFF bir araya gelerek ortak bir durum değerlendirmesi yapacağız. Biz maçların oynatılmasını istiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önemli diyorsak onu yok sayamayız. Gelişmeleri ve süreci takip ediyoruz. Kulüp başkanlarının da bu süreçte sorumlulukları olacak. Biz hep evraktan konuşuyoruz. Test yaptırmak amatör spor kulüpleri için oldukça pahalı. Bazı kulüpler yapabilir ama bunlar yüzde 5. Peki yüzde 95? Biz bütünü düşünmek zorundayız. Sizlerle gerekli bilgileri paylaştım. Her sorunuza da cevap vereceğim." ifadesini kullandı.

Haber: İskender KORDU

 

 

YORUM YAP