Devlet Hastanesi Diyabet Okulları ilk mezunlarını verdi

Devlet Hastanesi Diyabet Okulları ilk mezunlarını verdi

5.01.2018 10:12:14

Sağlık Bakanlığının hastanelerde başlattığı Diyabet Okulları eğitim programları Silivri Devlet Hastanesi Başhekimliğince de uygulamaya konuldu ve 2018'de ilk mezunlar verildi.

Silivri Devlet Hastanesi'nin ilgili personeli tam kadro eğitimlere katılım sağlarken, hastalara Uzman Doktor Tuğba Yetim, diyabet hemşire ve aile danışmanı Tuğba Teksar, Diyetisyen Elif Bilge Akbaba ve fizyoterapist Akın Ulutaş tarafından gerekli bilgiler aktarıldı. Gönüllü Silivrili diyabet hastalarına eğitim dersleri verilerek; 8 saatlik seminerin sonucunda, diplomaları Hastane Başhekim Yardımcısı Serdar Uzel'in katılımlarıyla takdim edildi.

Yıl içerisinde belirli dönemlerde Diyabet Okulları açılarak hastaların diyabete karşı bilinçlendirme çalışmaları yapılacak ve bilgi güncellemesi gerçekleştirilerek diyabet öğretisi sürekli hale dönüştürülecektir. Ayrıca Diyabet Odasında isteyen her hasta, Diyabet Uzmanı Aile Danışmanı Tuğba Teksar hemşireden gün içinde birebir de eğitim alabilir, bilgi araştırmasında bulunabilir.

Haber Merkezi

 

YORUM YAP