Depreme hazırlıkta önemli bir adım daha

Depreme hazırlıkta önemli bir adım daha

24.07.2023 11:23:48

İstanbul'da Afet Koordinasyon Merkezini kuran ilk ilçe belediyesi, afet anında en çok, 35 barınma alanı bulunan Silivri Belediyesinden önemli bir hazırlık adımı daha atıldı. Silivri Belediyesi ile AFAD işbirliğinde 5 Bin konteyner, 80 Bin çadır afet durumunda ihtiyacı karşılamak üzere ilçemizde konuşlandırılıyor.205e88f4-51b1-48a0-99da-9f001e4590f6

Silivri'mizde afetlerle mücadelede önemli bir hazırlık çalışması daha başladı.
İl AFAD Başkanlığı ve Silivri Afet Koordinasyon Merkezinin koordinasyonunda, 20.000 m2 arazi, içerisinde 80.000 çadır ve 5.000 adet demonte konteyner bulunan 628 konteyner acil durumlar için hazırlanıyor.
Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan, hazırlık çalışması ile ilgili “Ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda kullanabilecek olan çadır ve prefabrik konteyner, prefabrik evler 628 adet konteyner getirildi. Şu an ülkemizin hemen hemen her bölgesinde konteynerlerimizi yerleştiriyor. Amaç ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda en etkin en hızlı şekilde kullanabilecek konkenler bulundurmak” dedi.be00766c-816e-4065-98ff-1334f22bd92a
TOZLU: İSTANBUL'DA, EN ÇOK BARINMA ALANI BULUNAN İLÇEYİZ
Silivri Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu, “İstanbul'da, afet anında en çok; 35 tane barınma alanı bulunan ilçeyiz. Bir afet anında Allah göstermesin, barınma alanlarına en hızlı şekliyle buradan intikal sağlanması açısından konum ve yer olarak önem taşımakta” şeklinde konuştu.
YILMAZ: İSTANBUL'DA AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ KURAN İLK İLÇE BELEDİYESİYİZ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, depreme yönelik son hazırlık hamlelerini şöyle anlattı: “Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, afetle mücadele konusunda kararlı bir çalışma yürütüyoruz. İstanbul'da Afet Koordinasyon Merkezini kuran ilk ilçe belediyesiyiz. Bu Afet Koordinasyon Merkezi ile bir; afet bilincinin oluşması, iki; afet eğitimleri, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
“5 BİN KONTEYNER 80 BİN ÇADIR”
Bugün de burada AFAD'ımızla beraber afet sonrasında vatandaşlarımızın barınma, gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan bir depolama alındayız. Silivri Belediyesi olarak AFAD'ımıza 20 dönümlük alanımızı tahsis ettik ve bu alanın içerisinde planlanan, 5 bin tane konteyner 80 bin tane çadır bir ay içerisinde konteynerlerimiz, depolama alanımızda hazır olmuş olacak. Bu vesile ile AFAD'ımızın yurdumuzun dört bir yanında yapmış olduğu bu depolama alanlarına İstanbul'da bir yenisi daha eklenecek. Başta AFAD'ımızın başkanına, yetkililerine, İçişleri Bakanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Biz Silivri Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri ziyadesiyle yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Onun için ben buradan hem Silivrili hem de İstanbul'u hemşerilerimize bu yapılacak depolama alının inşallah ihtiyaç duyulmamasını temenni ederek hayırlı olmasını diliyorum.”
Sevginar Sali

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Lozan cehaleti
Sonraki » Validen Adliye ziyareti

YORUM YAP