Demokrasi Şehitleri eserlerle anılacak

Demokrasi Şehitleri eserlerle anılacak

2.12.2016 09:45:33

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması düzenlenecek.

Silivri Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemiz tüm ortaokullar ve liseler arasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması düzenlenecek.


YARIŞMA KONULARI ŞÖYLE
Şiir Yazma Yarışması konuları; Vatan, Bayrak, Milli Birlik ve Dayanışma, Milli İrade, Demokrasi, Şehadet ve Gazilik,
Mektup Yazma Yarışması konusu; “15 Temmuz Şehitlerine” Minnet Duygularımız,
Resim Yarışması konuları; Vatan, Milli Birlik ve Dayanışma, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi” olarak açıklandı.
Yarışmaya katılan eserlerden Yarışma Yürütme Kurulu tarafından uygun görenleri sergilenecek. Ayrıca bu eserler bir kitapçıkta toplanacak. Yarışmaya katılacak eserler okullarında değerlendirilip sergilenmeye değer görülen eserler olacağından yarışmaya başvurular öğrencinin okulu tarafından yapılacak. Ortaokullar ve liseler kendi aralarında değerlendirilerek her kademeden dereceye giren öğrenciler belirlenecek.

SONUÇLAR VE ÖDÜL TÖRENİ
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması sonuçlarının açıklanması ve Ödül Töreni 6 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Sergi ise 6 Aralık 2016-8 Aralık 2016 tarihleri arasında Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenecek. 7 Aralık 2016 tarihinde 15 Temmuz söyleşisi gerçekleştirilecek.

ÖDÜLLER
Yarışmanın birincilerine; çeyrek altın, ikincilere; gram altın, üçüncülere; gram altın verilecek. Derecelendirme ortaokullar ve liseler arasında ayrı ayrı yapılacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP