Değirmenköy Lisesi eğitimcileri Viyana yolcusu

Değirmenköy Lisesi eğitimcileri Viyana yolcusu

6.10.2021 09:34:02

Değirmenköy IMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerinden oluşan 8 katılımcıyla Viyana'da Akran Zorbalığıyla Mücadele ve Zorbalığı Önleme Yöntemleri konusunda kurs eğitimine katılacak.

 Değirmenköy IMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak 2020 yılı Erasmus+ çağrı döneminde teklif edilen 2020-1-TR01-KA101-082571 Numaralı "Zorbalığı Bırak, Başarıya Bak" başlıklı projesi Türkiye Ulusal ajansı tarafından kabul edilmişti. Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje 14.072 Euro hibe aldı.

VİYANA'DA EĞİTİME KATILACAKLAR

Proje kapsamında idareci ve öğretmenlerden oluşan 8 katılımcı Avusturya'nın başkenti Viyana'da Akran Zorbalığıyla Mücadele ve Zorbalığı Önleme Yöntemleri konusunda kurs eğitimine katılacak. Katılımcılar alacakları eğitimin yanında, Avrupa kültürü, günlük yaşam ve Avrupa eğitim standartlarını gözlemleme imkanına kavuşacak, okulun Avrupa'daki kurumlarla sürdürülebilir yeni işbirliği ve iletişim ağları kurmasına katkı sağlayacaklar.

PEDAGOJİK VE KÜLTÜREL HAZIRLIK ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hareketlilik öncesi pedagojik ve kültürel hazırlık çalışmaları gerçekleştirildi. Katılımcıların proje ile ilgili hazır bulunuşluk düzeylerini yükseltmek amacıyla rehber öğretmen Ebru Taner tarafından akran zorbalığı ile ilgili seminer verildi. Katılımcıların kültürel hazırlık çalışmaları kapsamında da Okul Müdürü Alptekin Seğmen ve Müdür Yardımcısı Öznur Aslan tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Bu projeyle okulun kurumsal kapasitesini geliştirmek, yönetim ve personel yeterliliklerini artırmak, eğitim öğretim kalitesini AB standartlarına yükseltmek, okula AB projesi yürütme deneyimi kazandırmak, okulda devamsızlığını kademeli azaltarak erken okul terkinin önüne geçmek ve güvenli bir okul haline dönüşmeyi sağlamak temel hedeflerdir.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAP