Değerler vurgusu ve birlik mesajları

Değerler vurgusu ve birlik mesajları

30.05.2016 09:46:00

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Silivri Temsilciliği geleneksel kahvaltı etkinliğini dün Olta Restoran'da yoğun katılımla düzenledi. Eğitim İş'in Cumhuriyetçi ve Atatürkçü öğretmenlerini bu etkinliklerinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun, CHP yöneticilerinden Gül Onur, Silivri ADD İlçe Başkanı Süleyman Yalçıntaş ve ADD ilçe yöneticileri, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim İş 3 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy ve şube yöneticileri, Eğitim İş İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ ve şube yönetimi yalnız bırakmadı.

TAŞKIN: AYNI KAYGIYI TAŞIYAN VE MÜCADELE EDEN KURUMLARLA OMUZ OMUZA OLMALIYIZ
Eğitim İş Silivri Şube Başkanı Sanlı Taşkın, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Öğretmen arkadaşlarımız ve sevgili misafirlerimiz Eğitim İş olarak sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz.
Eğitim İş olarak ülkemizin geleceği ile ilgili ciddi kaygılarımız var. Bu kaygılarımızı bizimle birlikte yaşayan ve bu konuda mücadele eden tüm kurumlarla beraber yan yana, omuz omuza olma zorunluluğumuz var.


“DEĞERLERİMİZİ KORUMAK EN ÖNEMLİ GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZ OLMALI”
Cumhuriyet-Atatürk-laiklik, demokrasi-hukuk-insan hakları, çağdaş eğitim gibi hedef ve idealleriyle örtüşen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu değerlerimizi korumak en önemli görev ve sorumluluğumuz olmalı. Bu bilinçle hareket eden omurgalı ve duyarlı kişi ve kurumların Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini sonsuza dek korumak ve yaşatmak için daha fazla mücadele etmesi ve daha çok çalışması gerekmektedir.
Bu inançla ve azimle büyük Atatürk'ün zorluklar içerisinde kurduğu ve en önemli eserim Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak Eğitim İşli öğretmenlerin her zaman ve her yerde en önemli görev ve sorumluluğu olmaya kararlılıkla devam edecektir. Her geçen gün büyüyen Eğitim İş bu yıl da 5 bin civarında öğretmenin aramıza katıldığı eğitimcilerin güvendiği ve inandığı bir sendika olmaya devam edecektir. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.”

IŞIKLAR: GELECEĞİ BARIŞ İÇİNDE KURMAK BİZİM ELİMİZDE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, etkinlikte söz alarak öğretmenlere şöyle seslendi: “Barışı, huzuru, hoşgörüyü, hemşerilik bilincini ilçemizde geliştirerek devam ettiriyoruz. Gelenek haline de getirdik. Olabildiğince sahiplenen, bütün etnik farklılıkları zenginlik sayan, bunlarla birlikte yaşamayı başarabilmeliyiz. Bu ülke genelinde de böyle olmalı. Ayrışan, düşmanlaşan bir zihniyete karşı mücadele ediyoruz. Dünle kavga ederken yarınları kaybedecek durumumuz da yok. Geçmişi değiştirme şansına sahip değiliz ama geleceği barış içinde kurmak bizim elimizde.

“KİMSENİN YAPRAĞI OLMAK İSTEMİYORUZ”
Biz yerel yönetim olarak tuzaklara düşmeden, iyi niyetimizi de göstermeye çalışıyoruz. Silivri'de yaşamak güzel, ama bunun çok ağır bedelleri var. Bunları her gün yaşıyoruz. Her türlü baskıya maruz kalabiliyoruz. İlçemizin Allah vergisi bu zenginliği; denizi, tarihi ve kültür değerleri, insan zenginliği istatistik olarak da en büyük huzur içinde yaşamakta. Bunu korumak için elimizden geleni yapacağız. Dönüştürmek için önce ya rüzgar olacaksınız ya yaprak. Biz kimsenin yaprağı olmak istemiyoruz. İnandığımız değerleri kalbimizden hiçbir zaman atmayacağız.

“SİZLERDEN CESARET ALIYORUZ”
Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Bu nedenle kararlı olmalıyız. Sizlerin aydın yüzlerinden cesaret alıyoruz. Kendi anlayışımıza da devam edeceğiz. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.”

KÜTÜK: SİLİVRİ'NİN ÖZEL VE AYRICALIKLI YERİ VAR
Konuşma yapan bir diğer kişi ise Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük'tü. Kütük, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri'nin gerek toplumsal gerek sendikal yaşamımızda özel ve ayrıcalıklı bir yeri var. Toplumsal yaşamımızda bu ülkenin gerçekten saygın bilim adamları, siyasi kimlikleri Silivri zindanlarına sürüldü. Sendikal açıdan da İstanbul'dan Trakya'ya kadar örgütlenme ateşinin yakıldığı yer olarak bizim için ayrıca önemli. Arkadaşlarımız çok zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor.”

“MÜCADELECİ EĞİTİM İŞLİLER OLDUĞU SÜRECE ONLAR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK”
Genel Başkan Hasan Kütük, sözlerine Zonguldak'taki madende açlık grevi yapan maden emekçileri ve ailelerine destek amaçlı yaptıkları ziyareti anlatarak devam etti. Polis'in direnciyle karşılaştıklarını paylaşan Kütük, maden işçi annesi olan Emine ananın önderliğinde diğer işçilerle birlikte barikatı nasıl aştıklarını anlattı. Kütük, sözlerine şöyle son verdi: “Koşullar ne olursa olsun Zonguldak maden işçilerinin Emine anaları gibi çağdaş Türk kadını ve Eğitim İş ile Birleşik Kamu İş'te de mücadeleci arkadaşlar olduğu sürece bugün hedeflerine ulaşmak isteyenler o hedefe ulaşamayacak. Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden vazgeçmez. Bedeli ne olursa olsun o büyük devrimcinin güzel gösterdiği yolda büyümeye devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun.

AKSOY, GEZİ DİRENİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI, ŞEHİTLERİ ANDI
Eğitim İş 3 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy konuşmasına Gezi Parkı Direnişinin 3. yıldönümü olduğunu hatırlatarak şöyle başladı: “Gezi direnişini anıyoruz. Yitirdiğimiz gençleri ve teröre kurban ettiğimiz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

“UMUDUNUZU KAYBETMEYİN”
Eğitim İş'te Cumhuriyetçi kesimde ciddi bir umutsuzluk gözlemliyoruz. Umutsuzluk yersiz. Görüyorsunuz seçimler yapılıyor hükümetler kuruluyor, birkaç ay sonra değişiyor. Umudunuzu kesinlikle kaybetmeyin. Umut kaybedildiğinde hiçbir şey değişmez.”
Aksoy, sendikanın son durumuna da şöyle değindi: “Biliyorsunuz Mayıs ayı sendikaların üye sayısının belli olduğu ay. Eğitim İş, Türkiye'de tek büyüyen sendika. Ciddi anlamda talep görüyor. Yeterli değil. Daha da fazla sahip çıkacağız. Yaptığımız eylemler ilgi görüyor. Gelecek bizimdir.”
Renginar SALİ

YORUM YAP