Daniş: Her şey sevgiyle başlar

Daniş: Her şey sevgiyle başlar

18.02.2017 11:05:56

Bebeklerin gelişim sürecinin bütün yaşamlarını biçimlendirdiğini söyleyen Çocuk Gelişimi Eğitim Danışmanı Nurten Daniş, İstanbul Rumeli Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine, annelere ve anne adaylarına çocukların gelişim dönemlerini doğru yönetmeleri için yol gösterici önerilerde bulundu.

Silivri Belediyesi Şubat Ayı kültür sanat takviminde yer alan “Çocukluğumuza Ekildi Şimdi Hasat Zamanı” söyleşi ve semineri, 15 Şubat Çarşamba günü, Yaşar Kemal Sergi Salonunda, Çocuk Gelişimi Eğitim Danışmanı Nurten Daniş tarafından gerçekleştirildi. Daniş, dil gelişiminden tutun da ahlaki, psikomotor, psikoseksüel, zihinsel ve sosyal gelişimlerin temelinin bebeklik döneminde atıldığını belirterek, sevgi dolu yaklaşımla bir çocuğun beden ve ruh sağlığının garanti edilebileceğini söyledi. Katılımcı sayısının az olduğu söyleşi ve seminere, İstanbul Rumeli Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, anne ve anne adaylarının yanı sıra Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Figen Yıldız da katıldı.

“ÖZGÜVEN DUYGUSUNUN İLK TEMELLERİ ANNE-BEBEK ARASINDAKİ İLETİŞİM SIRASINDA ATILMAYA BAŞLAR”
Özgüven duygusunun temellerinin anne-bebek arasındaki iletişim sırasında atılmaya başladığına dikkat çeken Çocuk Gelişimi Eğitim Danışmanı, “Dünyaya yeni gelen bir bebeğin özdeğeri ile ilgili herhangi bir fikri yoktur. Bebek çevresindeki diğer insanların kendisine davranışları, hareketleri, ona hissettirdikleri ile verdikleri mesaja göre, özdeğer duygusunu edinmeye başlar” dedi. Bebeğin karnının doyurulması, altının temizlenmesi ve uyku ihtiyacının giderilmesinin yanında sevgi, ilgi ve oyun gibi yaşla değişim gösteren gereksinimlerinin karşılanmasının önemini vurgulayan Daniş, benlik değerinin oluşmasında en önemli etkiye sahip olarak güven duygusunu işaret etti.

“Sevgiye dair inançlarımız; bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlığımızın tek belirleyicisidir” diyen Daniş, erken çocukluk döneminin yaşamımıza etkilerini bir saatten fazla süren sunumla aktardı. Etkinlik sonunda katılımcıların, özel sorularını yanıtladı.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Aynı tas aynı hamam!
Sonraki » Başarılar diliyoruz

YORUM YAP