Danamandıralı kadınlar eyleme hazırlanıyor

Danamandıralı kadınlar eyleme hazırlanıyor

12.08.2017 10:00:28

Danamandıra Mahallesi'nde bulunan taş ocaklarının kapanmasını isteyen mahalleli, haftaya Çarşamba günü yolu kapatmaya hazırlanıyor.

Ormanları ve içilebilir su kaynaklarıyla ünlü Danamandıra Mahallesi'ne açılan patlatmalı taş ocakları, vatandaşları canından bezdirdi. “Evvel cennetti buralar, artık cehennem oldu” diyen kadınlar Danamandıra'nın kurtarılması için harekete geçti. Senelerdir imza kampanyaları ve çeşitli yollarla yetkili kişilere seslerini duyurmak isteyen yurttaşlar son olarak yolu kapatma kararı aldı. Yaşananlar hakkında Hürhaber'e konuşan mahalle sakinleri, tepkilerini şöyle dile getirdi:

GÖKER: DİNAMİTLER DEPREM ETKİSİ YARATIYOR
Gülümser GÖKER: Evim hafriyat kamyonlarının geçtiği yola sıfır konumda. Her gün temizlesem, her gün pisleniyor. Toz topraktan pencere dahi açamaz olduk. Patlatılan her bir dinamit deprem etkisi yaratıyor, evlerimizde hep çatlak oluştu. Hafriyat kamyonlarını kullanan şoförler direksiyon başında aşırı biçimde telefonla konuşuyorlar, yetmezmiş gibi çok hızlı gidiyorlar. Bu umursamazlıkları yüzünden istenmeyen bir olay yaşamaktan korkuyoruz. Hız kesici setler de yeterli değil hiçbir şekilde yavaşlamıyorlar. Çok şikayetçiyiz. Buradan geçmelerini istemiyoruz.

BAŞPINAR: KÖYDE YAŞAMANIN BİR ANLAMI KALMADI
Hatice BAŞPINAR: Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Evlendim, eşimi kaybettim geldim baba toprağına ev yaptım, yapmaz olsaydım. Temiz havaya, sakinliğe gelmiştim kendimi bitmek bilmeyen toz bulutunun ve hafriyat kamyonlarının gürültüsü içinde buldum. Kabus gibi. Köyde yaşamanın hiçbir esprisi kalmadı. Çocuklarım yanıma kalmaya bile gelemiyor. Gece gündüz çalışıyorlar, dinamit seslerinden panik atak olduk. Kara Yolları Genel Müdürlüğü'ne 270 ıslak imza gönderdik. Dilekçelerimiz kabul oldu ama o kadar, hiçbir yaptırım uygulanmadı. Sonuç yok. Buraya gelen köyün güzelliğine hayran olur, arsa alırdı ev yapmak için, şimdiyse emlakçı dükkanına kilit vurdu gitti.

ÇAKIR: 3 TANE MANDAMIZI EZDİLER
Fatma ÇAKIR: Geçen hafriyat kamyonları 3 tane mandamızı ezdi. Oralı bile değiller. Kapatılmasını istiyoruz, kapatılamıyorsa başka yol yapsınlar, köyümüzün içinden geçmesinler. Evvel cennetti buralar, artık cehennem oldu, yaşamak çok zor.

GÖKER: EVİMİZDE OTURAMIYORUZ
Fikriye GÖKER: Biz İstanbul'da oturuyoruz, buraya evimize dinlenmeye geliyoruz ama 1 ay bile duramıyoruz tozdan topraktan.

ÇAKIR: TORUNUMA BİR ŞEY OLACAK DİYE KORKUYORUM
Ayşe ÇAKIR: Bu yaşımda 2 senedir torunumu okuluna götürüp getiriyorum. Hafriyat kamyonları gibi bir tehlike varken çocukları yalnız dışarı salamıyoruz. Bir şey olacak diye aklımız çıkıyor.

GÖKER: ÇOCUKLARI KAPI ÖNÜNE DAHİ ÇIKARAMIYORUZ
Kadriye GÖKER: Eşim buralı. Ben Büyükçekmece'de oturuyorum, torunlarım var, hafta sonu çocukları dedelerinin köyüne getiriyorum fakat kapının önüne bile çıkaramıyorum. Bisiklet zevki olmuyor torunlarımın. Tozu, gürültüsü cabası. Bir an evvel buna bir çözüm bulmalarını yetkililerden rica ediyorum. Artık sesimizi duysunlar.

MUTLU: MAHSÜL ALAMAZ HALE GELDİK
Vildan MUTLU: Aynı şekilde şikayetçiyim. Yolun üstünde oturuyoruz hiçbir rahatımız yok. Topraklardan mahsul alamaz hale geldik. Köy mahsulü yiyemiyoruz.

ERDOĞAN: HAYVANCILIĞI BİTİRDİLER
Müjdat ERDOĞAN: Burada hayvancılığı öldürdüler. Hayvanlarımızı meraya salamıyoruz. Yemyeşil yerler bembeyaz oldu. Hayat kalitemiz sıfıra indi, her anlamda kötü etkiliyor bizi.

ÇELİK: VATANDAŞ HAKLI
Danamandıra Mahalle Muhtarı Cengiz ÇELİK: Vatandaş yerden göğe kadar haklı. Hatice ablayla 9 tane Bakanlığa yazı yazdık, bir tanesi bile siz haklısınız demedi. Çare olabilecek bir şeyler yapmamız lazım. Hatice abla eylem için Kaymakamlığa dilekçesini sundu tabi ki bir muhtar olarak bu eylemin başında olamam ama yönlendirebiliriz. Sıkıntılar gerçekten büyük. Alternatif yol yatırımının bir an önce hayata geçmesi gerekiyor.

KORSAN: YÜZLERCE KAMYON GEÇİYOR
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali KORSAN: 24 saat boyunca yüzlerce kamyonun geçtiğini görüyoruz. Hafriyat kamyonlarının köy içine girmesini istemiyoruz.

DALGIN: SON GAZ GEÇİYORLAR
Emirhan DALGIN: Hafriyat kamyonları buradan son gaz geçiyor. Adamlar, “Ocağımız burada, nasıl istersem öyle geçerim” diyor. Hızla geçen araçların arasında büyük tehlike yaşıyoruz.

Haber Merkezi

  1. Durum boyle iken Akp li ler ha Durum boyle iken Akp li ler ha

    Evet Akp li yöneticilere protesto icin geldiklerinde muhatap olmasin koyluler

YORUM YAP