Baldöktü’ler, Darüşşafakalı dostlarını Silivri’de ağırladı

Baldöktü’ler, Darüşşafakalı dostlarını Silivri’de ağırladı

12.08.2017 09:59:06

Silivri'nin sevilen hayırseverleri Şerife ve Nurullah Baldöktü, dün Drüşşafakalı dostlarını Silivri'de Atatürk ve tabiat sevgilerini yansıtan sergiyle ağırladılar.

Silivri'de ve Kayseri'de eğitimden, salığa, güvenlikten, sosyal yaşama pek çok alanda önemli katkıları bulunan Şerife ve Nurullah Baldöktü çifti dün Darüşşafakalı dostlarını ilçemizde ağırladılar. Darüşşafakalı yetkililer, çifte misafirperverlikleri için teşekkür çiçeği ile minnettarlıklarını belirtti.

ATATÜRK SERGİSİNE HAYRAN KALDILAR
Nurullah Baldöktü'nün Barselona Evlerindeki ofisinde oluşturduğu Mustafa Kemal Atatürk'e ait özel resimlerin yer aldığı sergiyi büyük bir ilgi ve merakla inceleyen konular, Cumhuriyetimizin kurucusu hakkında az bilinen bilgileri de birlikte istişare etme imkanı buldular. Atatürk'ün yurt dışında yer alan anıt, büst ve isminin verildiği alanlar ile süreçlerine dair bilgilerin yer bulunduğu sergi alanı büyük bir ilgiyle incelendi. Baldöktü, dizi ve tiyatro oyuncumuz Ali Solmaz'ın kısa bir süre önce Silivri Alışveriş Merkezinde açtığı sergide yer alan resimlerin örneklerini de konuklarıyla paylaştı.

“TABİATA FAYDALI OL ZARARLI OLMA”
Gündem ve hayata dair keyifli sohbetin dakikalarca sürdüğü ziyaret programında Baldöktü, tabiatın korunması ve güzelleştirilmesi adına bulunduğu çalışmaları ve girişimlerini örnekleriyle anlattı. Hayırsever işadamımız Nurullah Baldöktü'nün hayat motosu olarak ifade ettiği “Şahsına faydalı ol; zararlı olma. Nesline faydalı ol; zararlı olma. Cemiyetine faydalı ol; zararlı olma. Tabiata faydalı ol; zararlı olma” sözlerine uygun olarak bugüne kadar yaptığı yatırımlar ve sosyal amaçlı oluşturduğu çevre düzenlemelerine dair örnekler de Darüşşafakalı konuklarla değerlendirildi.

SON PARK BAĞIŞLARI YERİNDE GÖRÜLDÜ
Daha sonra Silivri'ye kazandırdıkları son parkları da dostları ile ziyaret eden Şerife ve Nurullah Baldöktü, sona gelinen çalışmaları da yerinde inceleme imkanı buldular. Silivri Belediyesi Şerife Baldöktü Uğur Parkı'na son rötuşları konurken, Silivri Belediyesi Nurullah Baldöktü Barış Parkı'nda da alt yapı düzenlemelerinin devam ettiği görüldü.

ÇEŞMELİ KÖŞK'TE ÖĞLE YEMEĞİ
Şerife ve Nurullah Baldöktü çifti Silivri'de misafir ettikleri Darüşşafakalı konuklarını daha sonra restorasyonun ardından Silivri'ye kazandırdıkları tarihi Çeşmeli Köşk Otelin Restaurantında öğle yemeğinde ağırladı.

ERCİYES'TE FİNAL
Hayırseverlerimiz, konuklarının Silivri ziyaretini denize nazır muhteşem yazlıklarında akşam çayıyla sonlandırdı.

Sevginar SALİ

  1. ali ali

    çeşmeli köşk diye işletme yapılmış ama önündeki çeşme sembolik olsa bile akıtılmamış kaderine bırakılmış bir şahsın bile yapabileceği çeşmeyi hiç bir kurum ve kişi yapmamış hiçbir basın da görmemiş galiba. kara mustafa sokaktaki diğer tarihi çeşme de aynı akibette değil mi?

YORUM YAP