Cumhuriyet çocuklarının 93. yıl kutlaması

Cumhuriyet çocuklarının 93. yıl kutlaması

4.11.2016 10:28:53

75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, ülkemizin en büyük bayramının 93. yıldönümünü kutladı.

75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu bir başka gururluydu. Cumhuriyet ismini taşımanın gurur ve mutluluğunu taşıyan öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun 93. yılını coşkuyla kutladı. Okul salonunda düzenlenen program, büyük devlet adamı, Başkomutan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu'nda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Öğrenciler, sundukları şiirler ve oratoryo ile Cumhuriyet'in anlam ve önemini vurguladı, koruyarak geleceğe taşımaya ve sonsuza dek yaşatmaya söz verdiler. Cumhuriyet'i kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle andılar.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalara eserleriyle katılarak derece elde eden ve okulundan başarılarıyla söz ettiren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle devam etti. Öğrenciler, hediyelerini okul yöneticileri ve öğretmenlerin elinden tebrikler eşliğinde aldı. 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'ndaki bayram töreni burada sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP