
Sahilde toplanan yüzlerce Ülkücü, ellerindeki pankart ve dövizlerle Atatürk anıtına kadar slogan atarak yürüdüler. Yürüyüş boyunca çay bahçelerinde oturan vatandaşlar da alkışlarıyla gruba destek sundu.
UZUN: DÜNYA YAŞANAN KATLİAMA DUYARSIZ
Atatürk Anıtı önünde konuşma yapan Ülkü Ocakları 3. Bölge Sorumlusu Muhammet Suat Uzun, Çin’in işgal altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman soydaşlarımıza her türlü baskı, zulüm ve katliamı uyguladığını, bütün dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi.
Oruç tuttukları ve Müslüman Türk olarak yaşamak istedikleri için 28 Türk’ün katledildiğine dikkat çeken Uzun, "Bugün Doğu Türkistan’da 28 soydaşımızın şehit edilmesine karşı tepkimizi ortaya koymak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ne yazık ki Doğu Türkistan’da Müslümanlar katlediliyor herkes duyarsız, kör, sağır şekilde seyrediyor.
"ÇİN’İN ZÜLMÜ YILLARDIR DEVAM ETMEKTE”
Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri insanlara zulüm etmeyi sürdürmekte, Müslüman Uygur Türkleri zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermekte. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmakta.
"MODERN DÜNYA İŞKENCEYİ İZLİYOR”
Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Müslüman Türk Milletinin dünyanın neresinde olursa olsun ezilmesine sessiz kalmayacak olan Ülkücüler bu meseleye de karşı çıkarak dik duruş sergilemiştir.
"ÜLKÜCÜ HAREKETİN SABRINI SINAMAYIN”
Buradan Türk ve Çin hükümetini uyarıyoruz. Kerkük’te Telafer’de ne kadar Türkmen varsa ve bunlarla olan akrabalığımız neyse Doğu Türkistan’da ki Türklerle de aynı mesafedeyiz. Ülkücü hareketin sabrını sınamaya kalkmayın. Ülkücü Hareket bu anlamda birçok kez sabır sınamasından geçmiş ve birçok anlamda başarıyla geçmiştir. Ülkücü Hareket idam sehpalarından, C5’lerden, hücrelerden geçmiş şanlı bir harekettir” dedi.
Toplanan grup Ülkücü yemini ettikten sonra dağıldı.