Çilli Korusu miniklerin emekleriyle büyüyor

Çilli Korusu miniklerin emekleriyle büyüyor

28.03.2017 12:17:31

Özel Çilli Anaokulunda Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ormanların önemi anlatıldı, el işi faaliyetlerinin yanı sıra okul korusundaki ağaçlar sulandı.

Özel Çilli Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, 21-26 Mart Orman Haftası'nı etkinliklerle kaydetti. Bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olan ormanların önemi öğretmenleri tarafından miniklere anlatıldı.

ORMANLARIN ÖNEMİ ANLATILDI
Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşıladığımız, bizim için adeta hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardan olduğu dile getirildi.
Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydaları sayıldı. Her ormanın birer oksijen ve yağmur fabrikası olduğu, bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar denildi.
Çilli öğretmenleri, öğrencilerine ormanları korumanın hepimizin görevi olduğu, ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamak zorunda olduğumuz dile getirildi.

ÇİLLİ KORUSU'NDAKİ AĞAÇLAR SULANDI
Çilli Anaokulu olarak geçtiğimiz yıllarda oluşturulan koruya gidilerek burada büyümekte olan ağaçlar tek tek öğrenciler tarafından sulandı. Çilli öğrencileri tarafından dikilen çamların her geçen gün daha da büyüdüğünü fark eden minikler, yaşamları boyunca ağaç dikmeye, ormanları ve yeşili büyütmek çoğaltmak ve korumak adına ellerinden geleni yapmaya söz verdiler.

Renginar SALİ

YORUM YAP