Çil: Yöre dernekleri arka plana atılmamalı

Çil: Yöre dernekleri arka plana atılmamalı

5.05.2023 10:42:58

Silivri Anadolu İl Dernekler Birliği kurucu Başkanlık görevine hazırlanan ve uzun yıllardır Silivri Ağrılılar Dernek Başkanlığını yürüten Muhlis Çil, yöre derneklerinin toplumsal yaşamda önemli rolü bulunduğunu ve bu doğrultuda desteklenmek ve de önemsenmeleri gerektiğini belirtti.

Silivri Anadolu İl Dernekler Birliği kurucu Başkanlık görevine hazırlanan Silivri Ağrılılar Dernek Başkanı Muhlis Çil, Fevzi Arslan ve Silivri Sinoplular Dernek Başkanı Ekrem Ünal gazetemizi ziyaret ederek, Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ile bir araya geldiler.
ÇİL: YÖRE DERNEKLERİNE HAK ETTİKLERİ ÖNEM VE DESTEK VERİLMELİ
Çil, “Biz yöre dernekleri olarak her birimiz geldiğimiz bölgedeki değer ve geleneklerimizi yaşatmak adına olduğu kadar Silivri'ye de katkı sunmak, buradaki toplumsal yaşamı sağlıklı bir zemine oturtmak için yapılması gerekenleri önemsiyoruz. Anadolu illerimizden Silivri'ye göç eden insanlarımız bir sıkıntıları olduğunda ilk olarak derneklerin kapısını çalıyor. Bu açıdan resmi kurumların da bizlere destek olması, arka plana atılmamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
ÜNAL'DAN BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Silivri Sinoplular Dernek Başkanı Ekrem Ünal, birlik ve beraberlik içinde toplumsal yaşamın sürdürülmesi gerektiğini vurgularken, sosyal dayanışmaya, ihtiyaç sahibi insanların çokluğuna işaret etti.
ORTAK HAREKET GEREKLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Dernek temsilcileri, toplumsal sorunların çözümü noktasında kamu kurumları, muhtarlar ve yöre dernekleri ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladılar.
Sevginar Sali

YORUM YAP