CHP: Ülkemizin geleceğinde hakkınız var

CHP: Ülkemizin geleceğinde hakkınız var

14.03.2023 11:44:20

CHP İlçe Başkanlığı, deprem bölgelerinden farklı illere yerleşen yurttaşların 14 Mayıs 2023 tarihinde oy kullanabilmeleri için 17 Mart 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden adres değişimlerini bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. 

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, “Ülkemizin geleceğinde hakkınız var” diyerek, deprem bölgelerinden farklı illere yerleşen vatandaşların, 14 Mayıs'ta oy kullanabilmek için mutlaka ikamet adresi değişimlerini e-Devlet üzerinden 17 Mart'a kadar gerçekleştirmeleri gerektiğini duyurdu.
YENİ ADRES BEYANI 17 MART'TA KADAR VERİLMELİ
CHP tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Ülkemizin geleceğini değiştirecek 14 Mayıs seçimlerinde, depremzede seçmenlerin, seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için 17 Mart 2023 saat 23.50'a kadar yeni adres beyanında bulunmaları gerekmekte. Depremzede vatandaşlarımız, diğer il ve ilçelerinden birine tanışınmış ise taşındığı yerdeki adresi (yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerler de dahil) beyan edebilir. Aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde barınanlar ise bu tür geçici yerleri adres olarak bildirebilir. Yeni adres beyanları nüfus müdürlüklerinden, e-Devlet veya Nüfusmatikler üzerinden yapılabilir. 18 Mart 2023 tarihinden itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararıyla yapılması gerekecek.”
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP