CHP Silivri kongre takvimini açıkladı

CHP Silivri kongre takvimini açıkladı

12.08.2017 09:57:04

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Ağustos ayı örgüt toplantısında partinin kongre süreci ile ilgili bilgi verdi.

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, partisinin kongre takvimini açıkladı. Toplantıda Göçengil'e Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, CHP İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Asım Kıyıcı eşlik etti. Yoğun katılımla kaydedilen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Hakan Sefa, İbrahim Çeşmecioğlu, Devrim Uzun, Figen Yıldız, Saadet Gencoğlu, Doruk Bulut, Fevzi Arslan, Süheyl Kırkıcı ve partililer de hazır bulundu.

GÖÇENGİL'DEN ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE MİTİNGİNE DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Basına açık gerçekleştirilen toplantıda beklenen kongre takvimi hakkında açıklamalarda bulunan Göçengil, sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 gün süren Adalet Yürüyüşü ile başladı; “15 Haziran tarihi ile Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, tüm halkımızın davet edildiği Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü ile başlatılan, partimizin ‘Adalet Çağrısında' hak, hukuk, adalet talebimiz ile adaletin, insan haysiyetine saygının ve toplumsal barışın temeli olduğu inancıyla başlatılmıştır. Yürüyüşümüz süresi boyunca soğuk, sıcak hava şartlarına, zorlu yürüyüşe rağmen ve Maltepe mitingine Cumhuriyet ve demokrasiye olan bağlılığı ile katılım gösteren tüm örgütümüze teşekkür ederim. Hukuka ve anayasaya saygı, adaleti sağlamanın ilk koşuludur. Hukuk güvenliğinin olmadığı ve adaletin gerçekleşmediği bir toplumda, kamu düzeni ve toplumsal barış sağlanamaz. Adaletsiz toplum ise insan haysiyetinin zedelendiği bir toplumdur. İktidarın tüm baskısı ve hukuksuzluğu ile gerçekleştirilen referandum sonrasında TBMM'de gerçekleştirilen iç tüzük değişikliği ile muhalefetin tamamen sesinin kesildiği günleri yaşandığı bu süreçte Cumhuriyetimizi koruma görevi Cumhuriyeti kuran partimiz CHP'nin ülke tarihimiz boyunca en önemli görevimiz olmuştur.

“BU ÜLKEDE ADALET YERİNE GELİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Değerli ailem; adalet çağrısı ile çıktığımız bu mücadele bizim mücadelemizdir. Ve biz Türkiye'yiz. Adalet isteyen, barış isteyen, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyen Türkiye'yiz. Biz dünyadan kopmak değil, dünya ile barış içinde kardeşçe yaşamak isteyen Türkiye'yiz. Biz kavga değil huzur isteyen Türkiye'yiz. Öyleyse; Biz halkız, bu yol bizim yolumuz, bu meydanlar bizim meydanımız, bu memleket bizim memleketimiz, ülkemizin aydınlık geleceği için mücadelemize devam edeceğiz, bu mücadele de adalet mücadelesi… Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maltepe mitinginde milyonlarla bir araya gelerek ülkemizin özellikle son bir yılda içine sokulduğu duruma dair tespitleri ve en acil şekilde yerine getirilmesi gerekenleri ilişkin 10 maddelik çağrımızda ki tüm taleplerimiz karşılanıncaya kadar durmayacağız. Bu mücadele artık başladı.

“HERKESİ ADALET KURULTAYIMIZA DAVET EDİYORUM”
Bu mücadelemizin, yeni programın da haksızlığa karşı çıkan, demokratik bir Türkiye hayalini kuran, herkesi 26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale'de Adalet Kurultayına davet ederek devam ediyoruz. CHP 03.Mayıs. 2017 tarihli Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar ile 36. Olağan Kurultay takvimi başlamış olup süreç içerisinde yapılacak işlemleri içeren ‘Kongre Takvimi', yine Merkez Yürütme Kurulu kararı ile 19.06.2017 tarihinde düzeltilmiş hali ile aşağıda belirtilmiştir. Tüm örgütümüze saygı ile duyurulur;
• 10 Temmuz 2017 Pazartesi(saat:10.00) üye çizelgelerinin askıya çıkarılması ve itiraz sürelerinin başlaması
• 17 Temmuz 2017 Pazartesi(saat:18.00) üye çizelgelerinin askıdan indirilmesi ve itirazların son günü
• 26 Ağustos 2017 Cumartesi/ 24 Eylül 2017 Pazar gününe kadar Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Önseçmen seçimleri tamamlanacak.

İLÇE ÖRGÜTÜMÜZ OLARAK;
• 06.09.2017, Çarşamba saat:20.00-22.00 saatlerinde Akören, Kadıköy, Gazitepe, Bekirli, Kurfallı, Fener, Sayalar, Çayırdere, Beyciler, Danamandıra, B. ve K. Sinekli, Çeltik, Yolçatı, B. ve K.Kılıçlı, Seymen mahallerinde
• 09.09.2017, Cumartesi saat:11.00-15.00 saatlerinde Gümüşyaka, Çanta, B.Çavuşlu, Değirmenköy, Kavaklı, Ortaköy, Selimpaşa, ve Fatih mahallerinde
• 10.09.2017, Pazar saat:11.00-15.00 saatlerinde Alibey, P.Mehmet Paşa, Cumhuriyet, M.Sinan, Yeni ve Semizkumlar mahallerinde delege seçimleri gerçekleştirilecektir.
• 30 Eylül 2017 Cumartesi/06 Kasım 2017 Pazartesi tarihlerinde İlçe Kongreleri tamamlanacak.
• 13 Kasım 2017/24 Aralık 2017 tarihleri arasında İl Kongreleri tamamlanacak.
Olağan kurultay, İl Kongrelerinin bitiminin ardından, parti meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacaktır.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP