CHP Silivri, Adalet Kurultayı’nda

CHP Silivri, Adalet Kurultayı’nda

29.08.2017 10:24:50

CHP'nin, ‘Adalet Kurultayı' Çanakkalede 'Adalet Yürüyüşü'nden 1 buçuk ay sonra başladı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil de yönetim kurulu üyeleriyle kurultaydaydı. Pazar günü Başkan Işıklar da meclis üyeleri Hakan Sefa ve Melih Yıldız ile programa katıldı.

CHP'nin Adalet Kurultayı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin anısına saygı duruşuyla başladı. Kurultayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptı.
“Adalet Kurultayımızın Çanakkale'de olmasının bir anlamı var” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz.
Bugün 26 Ağustos, 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın başladığı gündür bugün. Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını, canını veren herkese şükran borçluyuz.
Adalet Kurultayımızın ana teması; biz farklılıklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir.
Sarayın 15 Temmuz'u ve 20 Temmuz'dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Üniversiteden binlerce akademisyenin görevine son verildi. Her yerde her ortamda bunları söylemeye gayret edeceğiz. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve yürüdük. “Yürüyemezsiniz” dediler, yürüdük. “Yolda kalırsınız” dediler, yürüdük. “Bu ülkede adalet var, niye yürüyorsunuz?” diyemediler.
Bir bilge şunu söylüyor. Dünyanın bütün nehirleri bir kişinin adalete susamışlığını gidermeye yetmez. Sizler buraya adalet için geldiniz. Adaleti savunmak için geldiniz. Dolayısıyla biz adalet yürüyüşümüze bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.
Hak aramak istiyorsunuz başvuracağınız hiçbir yol yok. Sormak gerekir, bu mudur hak, hukuk, adalet?
Siz kaç kişi gelirseniz gelin, CHP olarak dik duracağız. Asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Zulme, zalime teslim olmayacağız. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz, onların şeytanlıklarına asla boyun eğmeyeceğiz.
Bunlar yeri zamanı geldiğinde adıma tahammül edemiyorlar. Sağa dönüyorum, “Ey Kılıçdaroğlu”, sola dönüyorum “Ey Kılıçdaroğlu”, öne bakıyorum “Ey Kılıçdaroğlu”, arkaya bakıyorum “Ey Kılıçdaroğlu”. Kılıçdaroğlu ne yaptı? Ben bu ülkede hakkı, hukuku savunuyorum.
İlk hedefimiz hak, hukuk, adalettir. Bu pencereden baktığımızda sorunları daha rahat çözmüş oluruz.
Hep birlikte devlette liyakati sağlayacağız. İşi ehline vereceğiz. Biz kışlaya, camiye, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız.”

Haber Merkezi

YORUM YAP