CHP’nin toplantı talebine olumlu yanıt

CHP’nin toplantı talebine olumlu yanıt

4.03.2020 10:58:11

CHP Grubu'nun İstanbul'un 1/100000'lik planlarının Silivri açısından değerlendirilmesi ile ilgili toplantı talebine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olumlu yanıt verirken, süreç hakkında da bilgilendirme yaptı.

Silivri açısından İstanbul 1/100 000'lik planların durumu ve gerçekleşmeyen bölümleri ile ilgili sonuçların değerlendirilmesi adına toplantı talebi CHP Grubu'nun Mart Meclisinde Silivri Belediye Başkanlığına sunduğu önerge konularında biriydi.

CHP'DEN PLANLARI  DEĞERLENDİRME TOPLANTISI TALEBİ
CHP'nin sürece ilişkin önergesi şöyle: “Bilindiği gibi 1/100 000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı 15.06.2009 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
Planla birlikte ilçemize, önemli fonksiyonlar yüklenmiş ardından bazı bölgelerimizin nazım ve uygulama imar planları hazırlanmıştır.
Ancak plana İstanbul ölçeğinde sadık kalınmamış, Silivri'de yapılması planlanan havaalanı başka yere kaydırılmıştır. Dolayısıyla hava alanı, liman, ticaret bölgeleri, lojistik alan ve diğer fonksiyonların birbirleriyle olan kurgusu bozulmuştur.
Bunu yanı sıra çevre düzeni planı içerisinde bazı bölgelerin “büyük ova koruma alanı” kapsamına alınması planın revizesini gündeme getirmiştir.
Silivri'nin plan süreçleriyle ilgili değerlendirme yapmak üzere belediye meclis üyeleri ve belediyemizin teknik ekipleriyle toplantı talebimizi içeren önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz.”

YILMAZ: ÇALIŞMA YAPILIYOR, TOPLANTI TALEBİNİZ ÖNEMLİ
Mecliste cevap veren Başkan Volkan Yılmaz, “İlçemiz için en önemli problemlerden biri. Daha önce master planda düşünülen havalimanı, Gümüşyaka limanı, lojistik bölgeler vs Silivri'ye yapılamadığından bu plan anlamsız havada, askıda kalan bir plan olmuş ve bu özelliği ile de orta yerde duruyor. Bu konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri'ye geldiğinde ziyadesiyle anlattık. Kendisi de bu ölçekte konuyu bilmediğini ama hızlı şekilde düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Eşgüdüm ve koordineli olarak bir çalışma yapılıyor ama sizin toplantı talebiniz de önemli. Bu hafta içerisinde hem kentsel dönüşüm hem de deprem ile ilgili bir toplantı yapmayı planlıyorum meclis üyelerimiz ve teknik ekibimizle beraber. Bu konuyu da o toplantı içerisinde değerlendirelim” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP