CHP’nin Gençlik Kollarında iktidar sözü

CHP’nin Gençlik Kollarında iktidar sözü

28.07.2022 10:43:58

 CHP Silivri Gençlik Kollarında Ali Osman Cömert'in devrettiği Başkanlık görevini Mehmet Noyan Öpçin üstlendi.

Partide Çarşamba akşamı düzenlenen Gençlik Kolları Devir Teslim törenine CHP İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Elif Yılmazer, CHP önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Metehan Gürsu ilçe yöneticileri ve partililer katılanlar arasındaydı.

ESEN: CHP GENÇLİK KOLLARI BİR OKUL

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, törende yaptığı konuşmada düşüncelerini şöyle ifade etti: “CHP Gençlik Kolları bir okul bizler de öğrencileriyiz. Bu okul nice kadrolar yetiştirdi ve bu kadrolar İlçe Başkanı oldu, şef, müdür, idareci, daire başkanı oldular ve daha da yukarlarda temsil üstlenecekler inşallah.

“BİR PARTİNİN EN BÜYÜK GÜCÜ GENÇLERİDİR”

Kendimizi yetiştirmek zorundayız. Bir partinin en büyük gücü geçleridir. Örgütü, gençleri ve kadınları ne kadar güçlü olursa parti sahada o denli güçlü olur.

site için (2)_1

ESEN, YENİ BAŞKANDAN GEÇ ÜYESİ SAYISINI ARTTIRMASINI İSTEDİ

Önce genelde iktidar olacağız sonra da Silivri'de, yereldeki iktidar ile başarımızı taçlandıracağız. Bunun için aralıksız çalışmayı bırakmayacağız. Burası sizin eviniz buraya sahip çıkın ve bayrağı daha ileriye taşımaya devam edelim.”

Öbek çalışmalarının devam ettiği, sandık kurullarının oluşturulduğu, hukuk ve görevli alt yapısının hazırlandığını belirten Esen, “Üye sayımızı %50 arttırdık. Yeni Gençlik Kolları Başkanımızdan ilk isteğim genç üye sayısını derhal arttırmak.

“SİLİVRİ'DE 7 BİN 200 GENÇ SEÇMEN İLK KEZ OY KULLANACAK”

Z kuşağı seçimin belirleyicisi olacak 7 200 genç seçmen ilk kez oy kullanacak çok az bir farkla seçimi kaybettik. Gençlere çok önemli görev düşüyor. Genel Başkanımızın gençlerle ilgili vaatlerini gençlere tek tek anlatacağız” derken son Başkan Ali Osman Cömert'e kadar tüm CHP Gençlik Kolları Başkanlarına teşekkür etti, Mehmet Noyan Öpçin'e başarılar diledi.

GÖÇENGİL: GENÇLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLARIN FARKINDAYIZ

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, toplantıda yaptığı konuşmada “Gençlerin ne kadar büyük zorluklar yaşadığının farkındayız. Atatürk bu cumhuriyeti sizlere emanet etti sorunları sizinle birlikte aşacağız. Her türlü zorluğun üstesinden gençlerle birlikte çalışarak geleceğimizden şüphem yok.

Gençler her yerde örgüt çalışmalarında görev alıyor. Bundan sonra daha önem bir sorumlulukla hedeflerimize ulaşacağız” dedi ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun selamını ileterek önceki başkanlara teşekkür ile yenisine başarı temennisiyle sözlerini tamamladı.

site için (1)_1

CÖMERT: GELİYOR GELMEKTE OLAN

Ali Osman Cömert görevi devrettiği toplantıda, “Bu bir bayrak yarışı. 6 oka önem vermiş gençler olarak ilkelerimizi yaşatmaya ve onlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Her seçim sürecinde olduğu gibi sabahlamalara hazırız… Geliyor gelmekte olan…” şeklinde konuştu.

ÖPÇİN, TEŞEKKÜR ETTİ

Mehmet Noyan Öpçin, Ali Osman Cömert'e çiçek takdimi ile teşekkür ederken aldığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağını şöyle ifade etti: “Bu onurlu görevi fedakarca yerine getiren Gençlik Kolları Başkanımız Ali Osman Cömert kardeşime emek ve çabalarından ötürü teşekkür ederim.

Buradan kendisine ve yönetimine teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar hak hukuk adalet ve demokrasi mücadelemizin yolunda bir çakıl taşı kadar da olsa taş döşeyen herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca bir teşekkür de geçmişten bugüne partimizi omuzlamış geçmiş dönem gençlik kolları başkanlarımız Beyzat Bedel, Anıl Onur, Berker Esen, Metehan Gürsü, Ali Osman Cömert'e ve yönetimlerinde görev alan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu onurlu görevde verdikleri mücadeleler ile oluşturdukları birikimi bir adım daha ileriye taşıyacağız ve biz de bizden sonra gelenlere o şekilde bırakacağız.

site için (4)_1

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE IŞIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYE HAZIR”

Karanlık bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde bir takım benzetmeler ile “bizden olmayan, bizim gibi düşünmeyenler çürüktür hatta haindir” anlayışının hâkim olduğu ülkemizde bu safsatları, bunları yayanların kirli anlayışlarını yıkmak, karanlığı yırtıp atarak ülkemizin geleceğine ışık olmak için mücadeleye hazır. Bizler bu mücadeleye girerken görev emrimizi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku'ndan gücümüzü Kuvâ-yi Milliye'den, devrimci ruhumuzu darağacına gülerek yürüyenlerden, cesaretimizi ise şanlı Gezi Direnişinden aldık!

Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bizler sindirilmiş, susturulmuş bir gelenekten gelmiyoruz. Bizler kurucu iradeden aldığımız güçle, dayanışma içinde büyümüş ulu bir çınarın geleneğinden geliyoruz.

Bizler faşizm mücadelesinde birbirine omuz vermiş, hak hukuk ve adalet için "yürü bildiğin yolda ölümden öte ne var!” diyerek Ankara'dan İstanbul'a yürüyen bir gelenekten geliyoruz. 

“YALNIZCA TEK ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR! ÇALIŞKAN OLMAK!”

Bizler özgürlüğe, demokrasiye, daha iyi bir geleceğe susamış gençler olarak yalnızca tek şeye ihtiyacımız var! Çalışkan olmak! Memleketimizi daha aydınlık, daha özgür günlere daha çok çalışarak getireceğiz. Biz gençler olarak gençliğimizi, hayallerimizi çalanlardan geleceğimizi hayallerimizi daha çok çalışarak geri alacağız.

Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bursa Nutku'nda "Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır." diyerek bu Cumhuriyeti ve devrimlerini bizlere bir görev emri ile emanet etti.

“ÜSTÜMÜZE DÜŞEN BÜTÜN SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ”

Partimizin iktidara yürüdüğü ikinci yüzyılın şafağında Cumhuriyet Halk Partisi Silivri'nin yeni gençlik kolları olarak biz üstümüze düşen bütün sorumluluğu almaya hazırız. Ben sizleri Atamızın görev emrine uymaya, bizlere miras bıraktığı kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet'imize sahip çıkmaya hürriyet ve demokrasi kavgası vermeye çağırıyorum.

site için (3)_1

“GELİN HİÇBİR GENCİN TERK ETMEK İSTEMEYECEĞİ TÜRKİYE'Yİ KURMA MÜCADELESİNE OMUZ VERELİM”

Gelin el ele verelim, omuz omuza duralım tek adama karşı mücadele edelim. Gelin istibdat rejiminin karanlığını yırtıp atacak hürriyet kavgasını yan yana verelim  Gelin hep beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlığında sanat yapmak isteyen, bilim yapmak isteyen insanların umudu olalım. Sokakta, parkta, alanda özgürce slogan atmak isteyen gençlerin, gitar çalmak isteyen gençlerin, özgürlük türküleri söylemek isteyen gençlerin umudu olalım. Gelin kadına şiddettin son bulacağı bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesi için mücadele edelim.  Gelin hiçbir gencin terk etmek istemeyeceği Türkiye'yi kurma mücadelesine hep birlikte omuz verelim.

Ancak buradan Silivri'nin tüm gençlerine bir çağrım var! Zannetmeyin ki ben bu hürriyet kavgasına yalnız yoldaşlarımı, parti üyesi genç kardeşlerimi çağırıyorum. Hayır, hepinizi, Silivri'nin bütün gençlerini;  adalete susamış, Cumhuriyet ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı, tek adam rejiminden umudunu kesmiş Silivri'nin bütün gençlerini çağırıyorum.”

Öpçin, iktidar sözü ile açıklamalarını noktaladı.

SİLİVRİ CHP GENÇLİK KOLLARI YENİ YÖNETİMİ

Toplantıda CHP Silivri Gençlik Kolları yeni yönetimi şöyle açıklandı: Başkan Mehmet Noyan Öpçin, Ataberk Durmaz, Ataberk Orta, Atakan Çıkın, Batıhan Tarhan, Berkay Kınalı, Fatma Ceren İran, Elif Topçu, Emirhan Cambazoğlu, Erdem Erten, İlayda Işıklar, İpek Baydar, Murat Çil, Oğuzcan Üzgün, Savaş Taşdemir, Şafak Gürses, Umut Koç, Yiğit Yazımcı, Yusuf Öztürk.

Sevginar SALİ

 

 

 

 

YORUM YAP