CHP’li kadınlardan Fener’de hayır günü

CHP’li kadınlardan Fener’de hayır günü

21.02.2017 16:05:40

Anayasa değişikliği ile yapılmak istenenin parlamenter demokratik sistemi ortadan kaldırma girişimi olduğunu anlatmak için ev ev dolaşan CHP'li kadınlar Selimpaşa'nın ardından Fener Mahallesi'nde temaslarda bulundu.

Anayasa değişikliği için referandum tarihinin netleşmesiyle birlikte CHP, sandığa yönelik çalışmalara hız verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören düzenleme için 16 Nisan'da yapılması kesinleşen halk oylamasında hayır oyu verilmesi için gerçekleştirdiği ev ziyaretlerine Fener Mahallesi ile devam etti. Parlamenter demokrasiye sahip çıkmak adına yürütülen hayır kampanyası İlçe Başkanı Suna Göçengil'in önderliğinde gerçekleştiriliyor. Göçengil'e ev ziyaretinde yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın eşi aynı zamanda Silivri Kent Konseyi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer de eşlik etti.

TÜM KAZANIMLARIMIZ İÇİN HAYIR DİYORUZ DENİLDİ
Düşünceler, görüşler, inançlar, kimlikler, yaşam tarzları farklı olsa da bunun ülke meselesi olduğunu, huzur içinde, kardeşçe yaşamak istediklerini söyleyen heyet, Fenerli kadınlara bu referandumun yönetim sistemi konusunda çok önemli bir viraj olduğunu anlatarak destek istedi.
Çay toplantısına eli boş gitmeyen partililer, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunmalarına müsaade eden kadınlara Türk bayrağı hediye ederek sağduyularından dolayı teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yayımlanan deklarasyonda örgütleme çalışmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bugün Remziye teyzemizin evinde Fener Mahallesi kadınlarımızla bir araya geldik ve referandum sürecini değerlendirdik.
Bizi evinde misafir eden Remziye teyzemize ve mahalleli kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadını birey olarak görmeyen gidişe dur demek ve 17 Şubat 1926'da edindiğimiz yasal haklarımıza sahip çıkmak için, biz Cumhuriyet Kadınları olarak Başkanlığa ve Anayasa Değişikliğine hayır diyoruz.”

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP