CHP: Hayırda hayır vardır

CHP: Hayırda hayır vardır

31.03.2017 10:45:32

Parlamenter sistemin muhafaza edilmesi gerektiğine olan inançlarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partililer, Mimarsinan Mahallesi ziyaretinde topluma karşı sorumluluk hisseden herkesi referandumda elini taşın altına koymaya çağırdı.

Mevcut anayasanın Cumhuriyet rejimini tehlikeye atacak köklü değişikliklere ihtiyacı olmadığını, egemenliğin halka ait olduğunu ve hiçbir şekilde devredilemeyeceğini, yapılması gerekenin kuvvetler ayrılığına dayanan bir yönetim biçimi olan parlamenter sistemin güçlendirilmesi olduğunu her platformda vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı, kararsız seçmeni ikna etmek için Mimarsinan Mahallesi'nde yoğun bir mesai harcadı. Kapı kapı dolaşarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin kaygılarını vatandaşa aktaran parti neferleri, referandumun ülkemiz için son derece tehlikeli bir “tek adamlık” rejimine geçiş virajı olduğunu söyleyerek ‘hayır' denilmesi gerektiğine ikna etmeye çabaladı.

TÜRKİYE'NİN PARLAMENTER SİSTEM DENEYİMİNİN ÖNEMİ ANLATILDI
Daha demokratik bir Türkiye için ‘hayır' kampanyası yürüten İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın eşi Esma Işıklar, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Arzu Yalçınkaya ve ilçe yöneticileri, Türkiye'nin yaşadığı siyasal sorunların hükümet sisteminden kaynaklanmadığını, bu nedenle parlamenter sistemden ayrılmanın Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yararının olmayacağını, parlamenter sistemin daha da iyileştirilmesi gerektiğini ortaya koydu. Seçmenlerin kendilerine yönelttiği soruları yanıtlayan heyet, Anayasa Değişikliği Referandumunda neden ‘hayır' denilmesi gerektiğine dikkat çeken 10 maddelik bilgilendirme broşürünü de dağıtarak elini güçlendirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümeti ya da Türk Tipi Başkanlık Modeli olarak da adlandırılan yeni anayasa düzenlemesine karşı vatandaşlarla uzun uzun istişare eden parti temsilcileri ziyaretlerini, “Geleceğimiz için mücadele etmeye, anlatmaya, dinlemeye devam ediyoruz. HAYIR'da HAYIR vardır!” sözleriyle değerlendirdi.

YORUM YAP