CHP’den ‘Çocuk Susar, Sen Susma’ protestosu

CHP’den ‘Çocuk Susar, Sen Susma’ protestosu

24.02.2018 10:01:18

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, İstanbul İl Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Rumeli Hisarı Sahili'nde düzenlenen eyleme katılarak destek belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarına dikkati çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Baltalimanı Sahili'nden ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden “Sesimi Duy” yazılı siyah balonlar bırakılarak eylem yapıldı. 23 Şubat Cuma günü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun önderliğinde, milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve duyarlı vatandaşların katılımıyla düzenlenen ve çıkış noktası “Çocuk Susar, Sen Susma” olan eyleme Silivri'den CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi de destek vererek bir çocuğun çıkaramadığı ses oldu.

GÖÇENGİL: VİCDANLARI YARALAYAN BU ACI OLAYLARIN, YERSİZ MESNETSİZ AÇIKLAMALARLA SULANDIRILMASINI REDDEDİYORUZ
Türkiye'de çocuk istismarının giderek yaygınlaştığını ve çocuk istismarını önlemek için adım atması gereken yetkililerin bu artış karşısında hiçbir somut önlem almadıklarını söyleyen Göçengil, eylem sonrası şu açıklamada bulundu: “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığımızın çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği eyleme katıldık. Son on yılda hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına karşı acil önlem alınmasını istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden, vicdanları yaralayan bu acı olayların, yersiz mesnetsiz açıklamalarla sulandırılmasını reddediyoruz. Ülkemizde çocuk istismarının bir daha hiç yaşanmaması için kalıcı, etkin çözümler istiyoruz.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP