CHP: Artık tutuklatacak bir kişimiz bile yoktur

CHP: Artık tutuklatacak bir kişimiz bile yoktur

2.11.2016 10:43:55

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun ardından gazetenin İstanbul bürosu önünde toplanan CHP'lilere Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil de yönetim kurulu üyeleriyle katıldı. Gözaltıları eleştiren CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, “Cumhuriyetçileri tutuklayanlar bilsinler ki, artık tutuklatacak bir kişimiz bile yoktur” dedi. Göçengil, “Özgür basın susturulamaz” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

Gazete çalışanlarına destek için toplanan CHP'liler adına konuşan İl Başkanı Cemal Canpolat, parti olarak 15 Temmuz sonrasında darbecilere karşı mücadelenin yanında olacaklarını söylediklerini, ancak bugün “darbeyle mücadele”nin bir kenara bırakılarak “sivil faşist bir darbe” sürecinin başlatıldığını belirtti.

CANPOLAT: HER GÜN İLERİCİ SOLCULARIN İÇERİYE ATILMASINA CHP OLARAK ARTIK GÖZ YUMMAYACAĞIZ
Canpolat görüşlerini şöyle ifade etti: “CHP olarak bugüne kadar takındığımız tavrı bugünden sonra takınmayacağımızı bilmelerini istiyoruz. Bugünden itibaren sokaktayız. Parlamentoyu devre dışı bırakarak, OHAL ile bir kişinin iki dudağı arasındaki KHK'ler ile bu ülkeyi size yönettirmeyeceğiz. Her gün ilerici solcuların içeriye atılmasına CHP olarak artık göz yummayacağız. Madem siz parlamentoyu devre dışı bıraktınız, CHP olarak halkla birlikte, ötekilerle birlikte, dışlananlarla birlikte sokakta olacağız. Her darbe olduğunda solcuları, ilericileri, aydınları, cumhuriyetçileri tutuklayanlar bilsinler ki, artık tutuklatacak bir kişimiz bile yoktur.”

“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN, BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI SOKAKTA BİRLEŞECEĞİZ”

Cumhuriyet Gazetesi'nin her darbe sürecinde hedef olduğunu hatırlatan Canpolat, Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Bahriye Üçok'u ve İlhan Selçuk'u andı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivil darbeye karşı CHP olarak artık susmayacağımızın ve sesimizi en gür biçimde toplumsal muhalefet ile birlikte çıkaracağımızın bilinmesini istiyoruz. Özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana mücadelemizi sonuna kadar yürüteceğiz. Susturulmuş bir basınla başkanlık sistemini referanduma götürmek istediklerini biliyoruz. Şartlar ne olursa olsun, tüm toplumsal güçler olarak, demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından yana güçler olarak başkanlık sistemine karşı sokakta birleşeceğiz.”

GÖÇENGİL: ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ
Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyona tepki gösteren CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu şiddetle kınıyoruz! Cumhuriyet Gazetesi her dönem darbelere karşı, gericiliğe karşı mücadele vermiş Türk basının sembol bir kuruluşudur. Bütün baskılara karşın şimdiye kadar gazete devam etti, bundan sonra da devam edecek, biz her türlü desteği vereceğiz. Özgür basın susturulamaz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAP