Canpolat’tan sel mağdurlarına ziyaret

Canpolat’tan sel mağdurlarına ziyaret

24.07.2017 09:40:35

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Gümüşyaka ve Çanta Mahallelerimizde yaşanan doğal afette zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Canpolat, sel felaketinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayollarını sorumlu tuttu. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Devrim Uzun, Zafer Bıyıklı ve partililerle birlikte selden zarar gören ev ve dükkânları tek tek gezen CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, vatandaşların taleplerini dinleyerek, hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması ve zaruri tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli talimatları verdi. Canpolat ve beraberindekiler, selden en çok etkilenen yerlerden biri olan Gümüşyaka'da, Gümüşyaka Merkez Mahallesi Muhtarı Osman Başmaya ve CHP Gümüşyaka Mahalle Başkanı Sunay Avcıoğlu tarafından karşılandı.

ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN DURUMUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAKLAR
Gümüşyaka ve Çanta Çağdaşkent bölgesinde halen devam eden su boşaltma ve temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek zarar gören vatandaş ve esnaflara geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Canpolat, afetten zarar görenlerin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için konuyla ilgili meclise önerge vereceklerini kaydetti.

“BECERİKSİZ BİR YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Vatandaşların sıkıntılarına ortak olmak ve sorunlarını çözmek için burada bulunduğunu ifade eden İl Başkanı, sel nedeniyle yaşanan olumsuzlukların ardından Gümüşyaka'da şu açıklamayı yaptı: “Yaşananların temel sebebi Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri Belediyesi'ne kot konusunda yetki ve destek vermemesidir. Ayrıca burada ıslah edilmeyen dereler var. 800 metreküp su giriyor, 300 metreküp çıkıyor. Matematik kurallarına ters bir durum. Böyle olunca geri tepiyor, bölge su baskını altında kalıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ıslah planlarını yanlış yaptığına bir örnektir burası. Sorumlusu Büyükşehir Belediyesi ve yol kotunu baz alarak yaptığı logarların yüksek olmasından ötürü Karayollarıdır, bunun özellikle atını çizmek istiyorum. Bu kadar beceriksiz bir yönetimle karşı karşıyayız.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP