Çanakkale ruhunu yaşattılar

Çanakkale ruhunu yaşattılar

21.03.2019 10:21:41

Değirmenköy Atatürk Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde sundukları programda sahneledikleri tiyatro oyunları ve okudukları şiirlere Çanakkale Ruhunu yaşattılar.

Değirmenköy Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Hande Gök Meral ve öğrencileri, hazırlayıp 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde sundukları programda şanlı tarihimizin destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi'nin 104. yılını kutladı ve aziz şehitlerimizi minnetle andılar.
Okulun gösteri salonunda düzenlenen, Okul Müdürü Mehmet Şenel, diğer yöneticiler, öğretmen, öğrenci ve velilerin de katıldığı program, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunarak başladı. Akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Türkçe Öğretmeni Hande Gök Meral'in öğrencileri, “Çanakkale Geçilmez” ve “Kınalı Hasan” adlı tiyatro oyunları sahneleyerek Çanakkale Savaşları sırasında ulusun yokluğa rağmen birlik ve dayanışma içinde yaptıkları fedakârlıkları, cephede kahraman askerlerimizin vatan uğruna verdikleri mücadeleyi, ulusumuzun bu savaşlar sırasında kazandığı lider Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattılar. Başarılı oyunculuklarıyla Çanakkale Ruhunu sahnede adeta yaşattılar. Okudukları şiirlerle vatan uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anan öğrenciler, konuklara da duygusal anlar yaşattı.

Program sonunda misafirlere, Çanakkale Savaşları sırasında cephede mücadele eden askerlerimizin yemek listesinde yer alan hoşaf ve kuru ekmek dağıtımı yapıldı.

Okul Müdürü Mehmet Şenel, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programını hazırlayıp başarıyla sunan öğrencileri ve öğretmenleri Hande Gök Meral'i tebrik etti.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Fen Bilimleri Lisesinde Bursluluk Sınavı
Sonraki »

YORUM YAP