Çalışkan yeniden aday

Çalışkan yeniden aday

11.05.2016 10:18:28

Yerel basın mensuplarıyla 7 Mayıs Cumartesi günü bir araya gelen Ercan Çalışkan, göreve tekrar talip olduğunu açıklarken yeni dönem hedeflerini de paylaştı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Belediye Meclis Üyesi Ali Vural, Alibey Spor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Silivri Kavaklı Güreş Ağası Çetin Ceylan da basın toplantısına katılanlar arasındaydı.

"VERDİĞİMİZ VAADİ YERİNE GETİRDİK”
Çalışkan şu bilgileri verdi: "Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Biz 18 Mayıs 2014 tarihinde yapılan genel kurul ile göreve geldik. Göreve geldiğimiz vakit yapmak istediğimiz vaatlerimiz vardı. Bunlardan en önemlisi de bir toplantı salonu ve yönetim binasıydı. Bizim yıllık bütçemiz yaklaşık 100 bin TL civarında ama binanın maliyeti 200 bin TL. Yani iki sene boyunca hiç bir şey yapmasak ancak bu binayı bitirebilirdik. Bu da hiç olmayacak bir şey gibi geliyordu. Verdiğimiz sözümüzü çok şükür ki tuttuk.

"KULLANMADIĞIMIZ ARACI SATTIK”
Hepinizin bildiği gibi kooperatife ait bir aracımız vardı. Kullanmayacağımızı göreve geldiğimizde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte söyledik. Onun satışını da gerçekleştirerek bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk.

“E-5'TEN YENİ BİR GİRİŞ AÇTIK”
E-5'ten üçüncü bir girişimiz yoktu. Gelen talep üzerine iş potansiyelini de arttırmak ardında sanayimize E-5'ten üçüncü girişimizi de açtık. Zaman içerisinde de tabi bunun faydalarını hep birlikte görmüş olduk.

"GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALDIK”
Sanayi giriş ve çıkışları kontrol altında değildi. Bunun sıkıntılarını yaşıyorduk. O yüzden güvenlik tedbiri olarak bilgisayar sistemine geçtik. Güvenlik görevlilerimiz 45 dakikada bir sisteme ayak uydurarak sitenin içerisinde dolaşıyorlar. Giriş ve çıkışlar sürekli kayıt altında. Bizim amacımız burada hırsız yakalamak değil ama caydırıcılık önemli. Bu yolda epey bir ilerleme kaydettiğimize inanıyorum.

"MESAJ HATTIYLA ESNAFIMIZA HEMEN ULAŞIYORUZ”
Yeni yönetim binamıza taşındığımızda da bilgisayar sistemine ayak uydurarak mesaj hattı satın aldık. Bu sistem ile esnaflarımıza daha hızlı ve daha çabuk ulaşabiliyoruz. Örneğin; Bir cenazemiz veya bir etkinliğimiz olduğunda anında mesaj yoluyla üyelerimizi bilgilendire biliyoruz. Bu da vaatlerimizin arasındaydı yerine getirdik.

IŞIKLAR VE KOÇER'E TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi atıl vaziyette duran bir yerimiz vardı. Sanayide tadilat yapan herkesin atıklarını döktüğü yer. Kendisiyle bu durumu görüştüğümde yardımcı oldu. Atıl vaziyette olan alanı temizledik. Oradan yaklaşık 90 kamyonluk atık çıktı. Tabi bu alanı temizledikten sonra oradaki bölgeyi kiraya verdik ve yönetim binasını oluşturma projesini de hayata geçirmek için önemli bir adımı atmış olduk. Kiracı olan arkadaşlarımızın bazıları şu anda içimizde kendilerine şöyle bir teklifte bulundum; 1 yıllık çeklerinizi verin bu yönetim binasını yapalım sizin de hayrınız olsun. Onların da işlerine geldi ve bu işe katkıda bulunmalarıyla birlikte binamızı yaptırmış olduk. Kamera sistemimiz aynı gelirden sağlandı. Yönetim binası ve kamera sisteminde üyelerimizin ödediği aidattan bir kuruş para yok. Bunu tamamen gerçekleştirmiş olduğumuz proje ile kira geliriyle sağladık. Ben bu manada Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer'e de çok teşekkür ediyorum. Belediye ile aramızda olan çalışmalarda çok büyük destekleri oldu. Bizim en zor zamanımızda yanımızdaydı.

"TEMSİL KONUSUNA ÖZEN GÖSTERDİK”
Yeni yönetim binamızda önemli isimleri ağırladık. Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar iki defa misafirimiz oldu. Belediye başkanımızı defalarca ağırladığımız oldu. Birlikte esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşları ile aramızdaki bağ gerçekten çok güçlü, hemen hemen bütün etkinliklerde beraberiz. Hepsiyle sıkı diyaloglarımız var. Bu diyaloglar Silivri sanayisine dikkat çekilmesini sağlarken iş potansiyelini de arttıracağına inanıyorum. Sanayi sitemizi bugüne kadar temsil etme noktasında davet edildiğimiz her yere gittik. Bu manada yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte sanayi sitesini iyi yerlere getirdiğime inanıyorum.

"SİLİVRİ BELEDİYESİ TALEPLERİMİZİN HEPSİNİ YERİNE GETİRDİ”
Silivri Belediyesinden gerçekten çok önemli hizmetler alıyoruz. Bu güne kadarki taleplerimizin hiç biri olumsuz şekilde geri dönmedi. Asfaltlama çalışmalarımıza başladık. Yukarıya doğru gidiyoruz. Zannediyorum ki 1-1,5 aylık zaman zarfı içerisinde bunu da tamamlayacağız. Ama İSKİ çalışma yapmak istiyor burada. Üst sokaklarımızda tekrar kazı yapmaya hazırlanıyor. Bu kazıdan dolayı da tekrar bir hasar oluşacak ama belediye bizi kırmadı sağ olsun. O kazı olacağını bile bile yine de asfaltlama yapıyoruz. En azından bu süreçte mağdur olmayalım diye gerçekten bu da çok önemli.

“GARANTİ OLAYI ALDATMACADAN İBARET”
Bizim önümüzde gerçekten çok büyük engeller var. Bunlardan birisi tamirci kısmındaki servislerle alakalı, insanlar gerçekten servisi farklı şekilde görüyorlar. Örneğin; bir kişinin 5 yıl garantili bir aracı var. Nasıl olsa 5 yıl boyunca servis bir şey olursa zararımı karşılayacak diye düşünüyor. Ama orada bir aldatmaca var. Araç arızalanıyor garantiye götürüyor ‘Kullanıcı hatası var' diyorlar. Bunun zararını ben karşılayacaksam neden garanti veriyorsun o zaman? Senin garanti denilen olay demek ki tamamen kandırmaca çünkü ücret almayacak bu işi yapan kişi o yüzden bu işe girmek istemiyor.

“BURADA KAZANIYORSANIZ BURADA HARCAYIN”
Onun için Silivri'mize ve ilçemiz sınırları civarında oturanlara diyoruz ki sanayimize güvenin. Sanayiye gelin. Burada araçlarınızın her türlü bakımını yaptırabilirsiniz. Diğer iş dallarımız da var; marangozundan tutun da demircisine kadar. Bütün ihtiyaçlarınızı buradan karşılayın sorununuzu çözme noktasında gerekiyorsa biz de aracılık yapabiliriz. Serbest fatura kesiyor gibi söylemlere takılmayın öyle bir şey yok. Burada yaşıyor ve kazanıyorsanız burada harcayın. Silivri'de yaşayan bütün hemşerilerimize sesleniyorum; işlerinizi burada yaptırın, bize güvenebilirsiniz.

"DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM”
Görev süremizce verdiğimiz bütün sözleri tuttuğumuza inanıyoruz. 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanlığına yönetim kurulu ile birlikte tekrar aday olduğumu açıklıyorum. Bu manada desteğinizi bekliyorum. Sanayi Sitemize, Silivri'mize, esnaflarımıza bu adaylığımız hayırlı olsun diyorum.

“ESNAFA DÜĞÜN SALONU PROJEMİZ VAR”
Yeni dönemle ilgili eksik kalan işlerimiz var. Esnaf Odası Başkanımızla birlikte yürüttüğümüz bir proje üzerinde çalışıyoruz. Düğün Salonu projemiz var. Belediye başkanımızla konuyla ilgili görüştük. Yer tespiti yaptık. İnşallah bu da olacak. Bu proje tamamen esnafa yönelik olacak. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'in bu konudaki düşüncesi şu; bir düğün salonu 8 Bin liraya düğün yapıyorsa esnafa bu rakam 2 Bin TL olacak. Bugünkü maliyetlere bakılarak bu karar verilecek tabi ki. Bunun örnekleri var. Bu projenin de esnafa çok katkısı olacağına inanıyoruz.

“YEŞİL ALANLAR SANAYİYE KAZANDIRILACAK”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan bir söz daha var. Yıllar önce civarımızda biliyorsunuz yeşil alanlar vardı. Tel örgüleri zamanında çekerken içeriden çektiğimiz için o yeşil alanlar dışarıda kaldı. Terk etmiş gibi olduk. Şimdi bunlarla ilgili başkanımıza talebimiz oldu. Biraz maliyetli olacak ama bu yeşil alanları tekrardan sanayi sitemizin içerisine katarak tel örgüleri dış tarafa almak istiyoruz. Ön taraftaki bölgeyi de aynı şekilde yapacağız. Oraları park alanına dönüştürerek herkesin dinlenebileceği bir alan haline getireceğiz.

“BANKAMATİK VE OTOMATİK KAPI YAPILACAK”
Sanayi sitemizin girişi ile ilgili otomatik kapı sistemi için sipariş verdik. Önümüzdeki ay takılacak. Yani giriş ve çıkışla ilgili güzel bir düzenleme yapmış olacağız. Bunun çalışmaları devam ediyor. Hatta şu anda bir banka ile anlaşma yaptık. Güvenliğin sağ tarafında bir nokta gösterdik. Eğer merkezlerinden onay gelirse bankamatiği getirecekler.

"HİZMET İÇİN VARIZ"
Biliyoruz ki karşımıza aday çıkabilir. Demokratik bir yarış bu, biz 2014 yılında bir yarış yapmıştık. Güzel bir yarıştı. Sevgili eski başkanımın yanında eski yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Çok sevdiğimiz, takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. Bizleri tecrübe sahibi yaptı ve görevi devretti. Hiç sorun değil adaylar çıkabilir. Aynı şekilde kongreye gideriz. Üyeler kimi takdir ederse o görevi alır. Burası kimsenin tapulu malı değil, biz gelip geçiciyiz; hizmet için varız.”


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP