Çaldılar ama kaçamadılar

Çaldılar ama kaçamadılar

20.01.2017 18:29:15

19 Ocak 2017 Perşembe günü saat 15:40 sıralarında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Mimar Sinan Mahallesinden 2 erkek şahsın 34 NT 4815 plakalı Ford Focus marka araç ile hırsızlık yaptıktan sonra ayrıldıkları ihbarı geldi. Bunun üzerine bahse konu adres civarında şahısların yakalanabilmesi için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri çalışma başlattı. Araç takip sistemine göre aranan şahısların Çanta civarında seyir halinde olduğu bilgisi üzerine, Emniyetten bir ekip harekete geçti. Eski Çanta yolu üzerinde takip edilen şahısların aracına rastlandı ve yapılan kısa takip sonrası durduruldular. Araç içerisinde bulunan ve kaçmak isteyen Mazlum B. isimli şahıs araç yakınında, diğer şahıs Şevket A. ise dur ihtarlarına uymayıp kaçması üzerine önce havaya ateş edilerek sonrasında ise sol baldırından vurularak yakalanıp etkisiz hale getirildi.

Araçta yapılan incelemede evden çalındığı tespit edilen; 1 tv, 1 laptop, 1 tablet, 1 playstation ve 2 kolu, 3 kol saati, 1 kamera kayıt cihazı ve 6 çift ayakkabı bulundu. Olay yeri inceleme ekibinin yaptığı çalışmalar neticesinde Mazlum B. isimli şahsın Hamza B. olduğu anlaşılmış, Hamza B. kardeşi olan Mazlum B.' ın kimlik bilgilerini kullandığı belirlenmiştir.

Hamza B. isimli şahsın çeşitli suçlardan 6 kaydının ve 6 aranmasının olduğu, Şevket A. isimli şahsın 16 suç kaydının, aranmasının olmadığı tespit edilmiştir. Şahıslar Cumhuriyet Savcının talimatıyla gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP