Bulgaristan için seçim zamanı!

Bulgaristan için seçim zamanı!

12.11.2021 10:14:51

14 Kasım'da Bulgaristan'da gerçekleştirilecek parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuca önemli tesiri olan Türkiye'deki çifte vatandaşların desteğini kazanmak için HÖH milletvekilleri çalışmalarına bölgemizde yoğun şekilde devam ediyor.

14 Kasım'da Bulgaristan'da yapılacak seçimler öncesinde, ilçemizde bulunan HÖH Milletvekili Eşref Eşref, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ve HÖH Bölge Sorumlusu Mustafa Bekir Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile bir araya geldiler.

YILMAZ: SİLİVRİ'MİZDE YAŞAYAN ÇİFTE VATANDAŞLARIMIZI OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM

Başkan Volkan Yılmaz, “Bulgaristan'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri, Bulgaristan Türklüğü için büyük önem arz ediyor. Silivri'mizde yaşayan oy kullanma hakkına sahip çifte vatandaşlarımızı 14 Kasım 2021 Pazar günü Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda oy kullanmaya davet ediyorum. Şimdi Sıra Sende! Yük Senin Omuzlarında!” diyerek ilçemizde ikamet eden tüm çifte vatandaşlara oy kullanmaları ile ilgili çağrıda bulundu.

OY KULLANMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

HÖH temsilcileri ayrıca Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Türkyılmaz ile Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği yetkililerinin eşliğinde Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Tamer Dodurka, iş insanı Zeynep Eren'i ziyaret ettiler Kavaklı Mahalle sakinleri ile bir araya geldiler.

HÖH temsilcileri 14 Kasım 2021 Pazar günü B gerçekleştirilecek genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Silivri'de açılacak sandık veya Bulgaristan'a gelerek oy kullanmanın önemini anlattılar.

HÖH İKTİDAR ORTAKLIĞI ŞANSI ARIYOR

HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile parlamentoda güçlü bir temsilin sağlanması durumunda Türk ve diğer azınlıkların haklarının müdafaası yanı sıra ülkede demokrasinin gelişmesi açısından önemine işaret edildi. Hak ve özgürlükler açısında kaydedilecek gelişimin ekonomik gelişimi de beraberinde getireceği ve Bulgaristan'ın bir yıl içinde gerçekleştirdiği bu üçüncü seçimin ardından hükümet kurulmasının mümkün kılınması adına HÖH'e sandıktan güçlü bir destek çıkmasının şart olduğu vurgulandı.

Bulgaristan'daki gelişmeleri Türkiye ve bölgemizde ikamet eden çift vatandaşlara anlatan HÖH Temsilcileri, Bulgaristan'ın AB kıstasları ile aynı şartlarda diğer Avrupa Ülkeleri gibi gelişime kaydedebilmesi adına artık siyasi çekişmeler ile zaman kaybetmemesi, demokrasiyi güçlendirecek partilere güçlü desteğin sunulması gerektiği anlatıldı.

EŞREF: TÜRKİYE'DE İKAMET EDEN ÇİFTE VATANDAŞLARIMIZIN GÜÇLÜ DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Milletvekili Eşref Eşref, iktidar ortaklıklarında Bulgaristan'da kaydedilen AB ve NATO üyeliği gibi gelişmelere dikkat çekerken, ırkçı ve uçlardaki çıkışların kısır çekişmelerinden ülkeyi kurtaracak en önemli kıstasın HÖH'ün parlamentoda güçlü temsiliyeti olduğuna işaret etti. Bunun da yurt dışında ve ağırlıkta Türkiye'de ikamet eden Türk Bulgar Vatandaşlarının desteği ile sağlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

06.00-19.00 SAATLERİ ARASINDA ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULUNDA OY KULLANILACAK

14 Kasım 2021 tarihinde, Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulunda, kurulacak seçim sandığında ilçemizde ikamet eden çift vatandaşlar 06.00-19.00 saatleri arasında oylarını kullanabilirler. Daha önce zayavlenie (dilekçe) doldurmayanlar seçim günü görevli arkadaşlarımız yardımıyla doldurabilecekler.

Oy kullanacak vatandaşlarımız seçim günü yanında geçerli Bulgaristan kimliği veya Pasaport bulundurması zorunludur. HÖH parlamento ve Mehmet Karadayı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına sandıkta 17 numara ile destek arıyor.

 

 

 

YORUM YAP