“Bizleri temsil eden kişilerin desteğini göremedik”

“Bizleri temsil eden kişilerin desteğini göremedik”

22.10.2020 10:07:32

Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Handan Demirkıran, özel eğitim kurumlarının zorlu salgın döneminde başladıkları yüz yüze eğitim sürecinde yalnız bırakıldığını savunarak yöneticilere yönelik haklı sitemini paylaştı.

Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Uzman Psikolog Handan Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü, yerel yönetici ve siyasilere çok haklı bir sitemde bulundu. Demirkıran, zorlu salgın sürecine rağmen yüz yüze eğitime 15 Haziran 2020 tarihinde başlayan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yalnız bırakıldığını savundu.  

DEMİRKIRAN: OKUL ZİYARETLERİ LİSTENİZE KEŞKE ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINI DA EKLEMİŞ OLSAYDINIZ

Psikolog Handan Demirkıran'ın paylaşımında yer verdiği ifadeler şöyle: “Saygıdeğer İlçe Milli Eğitim müdürüm, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 15 Haziranda açıldı. Bilgilerinize sunarım! Okul ziyaretleri listenize keşke özel eğitim merkezlerini de eklemiş olsaydınız. Malum bu tür merkezler de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kuruluşlardır.

“ÖZEL DE OLSA, ÇALIŞANI DA, ÖĞRENCİSİ DE BU VATANIN BİRER FERDİDİR”

Her ne kadar özel de olsa, çalışanı da, öğrencisi de bu vatanın birer ferdidir. Kaldı ki özel gereksinimli bireylerin bağışıklık sistemleri daha hassas olup yetersizlikleri nedeniyle enfeksiyona bağlı hastalıklara daha çabuk yakalanabilmektedir.

“İNSAN, YANINDA OLANLARI HATIRLAYACAKTIR”

Ve siyasetçi arkadaşlarım, büyüklerim; kuaförleri, simitçileri, butikleri gezerken keşke 300öğrencisi, 25 çalışanı olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini de bir dolaşsaydınız. Seçimlere 1 hafta kalıp, ordu halinde gezerek, dünyanın en içten insanı gibi davranarak oy almanız mümkün değil. Bu kadar zor bir pandemi sürecinden geçerken insan, yanında olanları hatırlayacaktır.

“TEK İSTEĞİM BİZLERİ TEMSİL EDEN KİŞİLERİN DESTEĞİNİ GÖRMEKTİ”

15 Haziranda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılacağı duyurulduğunda, kurumlar daha açılmadan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tüm kurumları bizzat kendi ziyaret etmiş; maske, eldiven, galoş, dezenfekte gibi ihtiyaçlarını karşılamıştır. Kendisini bu değerli davranışından dolayı tebrik ediyorum.

Burada statünün değil, duyarlı insan olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an eğitim gören, çalışan herkes bu pandemi sürecinden eşit şekilde etkilenmektedir. Bunun devleti ya da özeli yok. Maddi ve manevi oldukça zor bir eğitim süreci geçirirken tek isteğim bizleri temsil eden kişilerin desteğini görmekti. "Bir şeye ihtiyacınız var mı?" sorunuza teşekkür etmekten başka bir cevabım olmayacak zaten. Bir vatandaş olarak Hazirandan bu yana karşılaştığım şeylere karşılık düşüncelerimi paylaşmak istedim. Sevgiler…”

Renginar SALİ

YORUM YAP