“Biz birleştikçe, bu vatanı hiç kimsenin bölmeye gücü yetmez”

“Biz birleştikçe, bu vatanı hiç kimsenin bölmeye gücü yetmez”

1.08.2016 14:29:03

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan ve 3. Bölge Teşkilatlarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş'ın da katıldığı Silivri'deki 14. demokrasi nöbeti gecesinde halka seslenen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Biz birleştikçe, bu vatanı hiç kimsenin bölmeye gücü yetmez” şeklinde konuştu.

Silivri'de milli irade, "meydanları terk etmeyin" çağrısına uyarak demokrasi nöbetine devam ediyor. 14. Nöbet gecesinde AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan ve 3. Bölge Teşkilatlarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş da Uğur Mumcu Meydanındaydı.

KUTLU: DEMOKRASİ NÖBETİ VATAN BORCUMUZDUR
Demokrasi nöbetinin 14. gecesinde halka seslenen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Biz nöbetimizin birinci gününden dedik ki; bu bir vatan borcudur. Nasıl ki 20 yaşındaki bir genç kardeşimiz sevdikleriyle vedalaşarak vatani görevini yapmaya gidiyorsa, darbe teşebbüsünün olduğu, o haşhaşi beyinlerin ülkemizin birliğine ve huzuruna kastetmeye çalıştığı ilk gece bizler de vatanımızı korumak aşkıyla meydanlara çıktık. Bu vatanın Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ı ve Arnavut'u kardeştir. Sünni'si Alevi'si kardeştir. Bu kardeşliği tam 14 gün bölmeye çalışan cuntacılara, dış düşmanlara rağmen bir araya gelen çok kıymetli hemşerilerim, Allah hepinizden razı olsun.

“BİZ BİRLEŞTİKÇE, BU VATANI HİÇ KİMSENİNBÖLMEYE GÜCÜ YETMEZ”
Sadece bugün başımıza gelen bu hadiseden ötürü vatan sevgimizi meydanlara dökmüş insanlar değiliz. Bizler peygamberin işaret ettiği bu kutlu şehrin emanetçileriyiz. İstanbul'u 1453'te aldık Allah'ın izniyle bir daha geri vermeyeceğiz. Her birimizde Fatih Sultan Mehmet'in azmi olmalı. Her birimizde Kanuni Sultan Süleyman'ın cesareti olmalı, her birimizde Abdülhamid Han Hazretleri'nin vatanına ve milletine sadakati olmalı, her birimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zekası olmalı ve her birimizde Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti bulunmalı. Biz birleştikçe, bir araya geldikçe Allah'ın izniyle bu vatanı bu milleti cuntacılar değil, hiç kimsenin bölmeye gücü yetmeyecektir. Düşmanlara karşı bizim milletçe bu dik duruşumuz korkudur.
Türkiye'nin büyüklüğünden, tarihsel sahipliğinden sebep bizim bu duruşumuz mazlum coğrafyalara şefkat elidir.
Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle ‘Evinize geri dönün' diyene kadar senelerce beklemeye hazırız” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

ERDOĞAN: BU MİLLET İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞINI VERDİ
AK Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi meydana gelen olayların sadece bir darbe girişimi olmadığını söyledi ve şöyle devam etti: “Aslında bu millet bir ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdi. Darbe kalkışmasını düzenleyen üst aklın ortaya koyduğu şey Türkiye'yi işgal etmekti. İçeride FETÖ'cü teröristleri önlerine kattılar ve Türkiye'yi işgal etmeye çalıştılar. Ama bir şeyi unuttular. Bu milletin 101 yıl önce Çanakkale'de ortaya koyduğu, 93 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu milli iradesine ket vurmaya çalışanlara karşı nasıl duracağını unuttular. İşte sizler de o akşam onların yapmış olduğu bu işgale karşı az önce söylediğim gibi meydanlara inerek karşı durdunuz. Tanka, topa, tüfeğe karşı durdunuz. Bu iman gücüne, bu vatan sevgisine karşı hepinizden Allah razı olsun. Rabbim hem bu dünyada hem öbür dünyada bu yapmış olduklarınızı mutlaka karşınıza çıkaracak. O akşam o tanka, tüfeğe, topa karşı duran, 246 şehidimiz var. Rabbim bu şehitlerimize rahmet eylesin.
Hani yüz yıl önce Çanakkale Şehitleri'ne merhum Mehmet Akif Ersoy bir şiir yazmıştı, onlara ithaf etmişti ya işte aynı şiirin aynı mısraları bugün bizler için de geçerli. Ne demişti Mehmet Akif: “Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/ Çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.”
İşte bu duruşu gösteren burada bu meydanda toplanan sizlersiniz. Rabbim tekrar hepinizden razı olsun diyorum. Rabbim yolunuzu açık eylesin. Vatanımızı, milletimizi düşmanların şerrinden korusun. Şeytanların şerrinden korusun. Hepinize saygılar sunuyorum.”

METİNER: SİZİN KARŞINIZDA SAYGIYLA EĞİLİYORUZ
AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner demokrasi nöbetinde ülkemizde yaşananlara ilişkin düşüncelerini halka hitap ederek şöyle ifade etti: “Hepinizin karşısında saygıyla eğiliyoruz. O Pensilvanya'daki iblisin, o iblisin iplerini elinde tutan dev güçlerin karşısında eğilip, bükülmedik ama izin verirseniz sizin karşınızda saygıyla eğiliyoruz. Bu güç sizin gücünüz, bu zafer sizin zaferiniz. Gazamız mübarek olsun. Siz bize “Dik dur”, “Eğilme” dediniz. Biz dik durduk eğilmedik. Size layık olmaya çalıştık. Ama siz bizden bin kat daha dik durdunuz. Sizin cesaretiniz sayesinde biz de yüreğimizi kuşandık meydanlara çıktık ve çıplak ellerimizle ölüme meydan okuduk. O tankları, o F-16 savaş uçaklarını dize getirdik Allah'ın izniyle. Allah-u Ekber nidalarıyla dize getirdik. Şimdi rahatsızlık duyuyorlar Allah-u Ekber sedalarından. Biz bu ülkede yaşadığımız sürece bu gök kubbe Allah-u Ekber sesleriyle dalgalanacaktır. Tıpkı Ay Yıldızlı bayrağımız gibi. Bizim için ay yıldızlı bayrağımız ne ise ezanımız da odur, Allah-u Ekber'imiz de odur.

“O YÜREKLİ ADAMIN ARKASINDAN YİĞİT BİR MİLLET YÜRÜDÜ VE DESTAN YAZDI”
Adınızı tarihe altın harflerle yazdırdınız. Yeryüzünde bir başka millet yoktur sizin gibi. Şimdi meydanlardaki Recep Tayyip Erdoğan sevgisinden rahatsızlık duyuyorlar. Duysunlar değil mi? Peki mademki kahramandınız, Recep Tayyip Erdoğan konuşmadan önce konuşabilirdiniz. “Darbe olursa tankların üstüne ilk biz çıkarız” diyenler neredeydiniz? Ama Recep Tayyip Erdoğan çıktı, “Meydanı çapulculara bırakmayınız” dedi, “Asker üniforması içindeki o iblisin askerlerine o teröristlere bırakmayınız” dedi. Ve o yürekli adamın arkasından bir millet yürüdü. Yiğit bir millet yürüdü ve destan yazdı.
15 Temmuz yazıldığında siz nasıl bir devrim gerçekleştirdiğinizi o zaman anlayacaksınız. Bu sokaklarda oturmak cihatların en büyüğüdür. Bizi yeniden hayata kavuşturdunuz; Rabbinizin sayesinde, imanınızın sayesinde. Siz sokaklara çıkmamış olsaydınız bugün Türkiye bir FETÖ Cumhuriyeti olacaktı, bir Pensilvanya olacaktı. Vatanımız elden gidecekti. Yabancı çizmelerle kirlenecekti. Bu ülkenin onurunu kurtardınız.
Buradan dünyaya sesleniyoruz. Gelin görün Recep Tayyip Erdoğan sevgisinin ne demek olduğunu.

“BU MİLLET KİME MERHAMET GÖSTERECEĞİNİ BİLİR”
Bazen siz bizlere geliyorsunuz ‘Sayın vekilim şu adamı gözaltına aldılar bildiğim kadarıyla bu adam paralelci değildi' Sakın öyle demeyin ha! Bunların bin tane suratı var. Senin yanına gelir, senden intikam alacağı günü bekler. ‘Kurunun yanında yaş da yanıyor' diye bunların propagandasına kanmayın. Şimdi de buna sığındılar. Merhamet edin, adaletten sapmayın… Bu millet kime merhamet göstereceğini bilir. Bir zalime merhamet etmek, bir katile merhamet duymak suçtur arkadaşlar. O cezasını çekecek. Devletin kahhar gücünü görecek, aziz milletimizin çelik iradesini, yumruğunu görecek ve bir daha hiç kimse aklının ucundan darbeyi geçirmeyecek. Bizler sizin vekilleriniziz. Siz ne istiyorsanız o olur.
Kimse bu milletin, bu ülkenin onuruyla uğraşamaz, kimse bu ülkenin iç işlerine bu şekilde burnunu sokamaz.

“BU MİLLET ÇIPLAK AYAKLARLA SİZE DİZ ÇÖKTÜRDÜ”
Merkel konuşuyor ‘Türkiye'yi yakından takip ediyorum' diyor. Türkiye'de ne oldu? Niye FETÖ'ye tek laf etmiyorsun? Bu darbe başarılı olsaydı zil takıp oynayacaktınız. Ne kadar ikiyüzlüsünüz? Ne kadar namertsiniz? Sisi'nin arkasında durduğunuz gibi FETÖ'nün de darbe girişiminin arkasında duracaktınız. Ama bu millet sizin oyununuzu bozdu. Şimdi bizi korkutuyorlar; “Asıl darbe geliyor” diye. Ya siz daha milletin darbesini görmediniz. Bu millet çıplak ayaklarla size diz çöktürdü. Gerekirse ellerine başka şeyler alarak sizi bin beter eder be! Darbecilere karşı her meşru müdafaa hakkınız var. Milletin direnme hakkı var. Kim ki bu ülkede darbeye teşebbüs ederse, bu milletin bütün imkanlarını karşısında görecektir. Mesaj alındı elbette korkmayın! Biz bu vatanı satmadık. Çanakkale geçilmez dedik. Geçebildiler mi? Geçemediler. Tayyip Erdoğan'dan niye bu kadar rahatsızlar? Çünkü Tayyip Erdoğan sizsiniz siz…”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP