Best FM’de Silivri’yi anlattı

Best FM’de Silivri’yi anlattı

22.03.2016 10:26:18

Best FM aracılığıyla Silivri'yi Türkiye'ye tanıtan Başkan Işıklar ilçemizde tarım, deniz, turizm ve sanayinin çelişmeden bir arada nasıl geliştiğini anlattı. Silivri'nin huzur ve doğal güzellikleri ile kentsel üstünlüklerini dinleyicilerle paylaşırken, ilçemizin İstanbul'un beş merkezinden biri olmasının ayrıcalıklarını vurguladı.

IŞIKLAR: SİLİVRİ'Yİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Silivri'nin önümüzdeki süreçte hızlı bir gelişim sürecine gireceğini ifade eden Başkan Bey, “Silivri'nin cezaevi ile isminin duyulması haksızlıktı ama biz bunu avantaja dönüştüren çalışmaları hazırlıyoruz. Silivri'nin ismini insanlar duydu ve artık kimse “Orası Tekirdağ'a mı bağlı?” diye sormuyor. Şimdi Silivri'de hayata geçirdiğimiz iyi tarım uygulamalarını, deniz ve din turizmini tanıtma zamanı. Gelecekte bilim, teknoloji ve eğitim merkezi olma yolunda kat ettiğimiz mesafeleri anlatıyor ve bu sürece hazırlanıyoruz” dedi.

“YAŞAM ALANLARIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Silivri'nin toplumsal huzur ve gelişime açık yapısıyla, gündeme gelmesi gerektiğini belirten Işıklar, İstanbul ilçeleri arasında en az asayiş sorunları yaşayan bölgemizde üretimle iyi ve güzellik yönünde daha ciddi mesafeler alınacağına dair inancını vurguladı. Son dönemde ülkemizin terör saldırıları nedeniyle verdiği kayıp ve yaşadığı acılara değinen Işıklar, “Rüzgar kayadan ancak toz alır. Sinmeyeceğiz, korkmayacağız… Daha çok çalışarak ve en önemlisi üretimle sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Yaşam alanlarımızı korumak zorundayız. Silivri yakında çok değerli markalar ve kaliteli üretim süreçleriyle gündeme gelecek” dedi.

“TARIMIN GETİRECEĞİ KATMA DEĞERİ ARTTIRMALIYIZ”
Hollanda modelini yakından takip ettiğini belirten Işıklar, 8 Milyonluk ülkenin tarımdan yılda 112 Milyon dolar kazandığını belirtti. 80 Milyonluk Türkiye'nin tarımdan, dış satışlarda 12 Milyon dolar hasılat kazanmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Işıklar, “Tarımın getireceği katma değeri arttırmalıyız. Biz Silivri'de svot analizimizi yaparak, değerlerimizi öne çıkartmak ve geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yerin altında bir zenginliğimiz yok ama üstünde doğru değerlendirildiğinde, akılla birleştirdiğimizde elde edeceğimiz üstünlükler paha biçilmez. İstanbul'da tarım arazileri görebileceğiniz tek ilçe Silivri kaldı. Geleneksel tarımın yanı sıra katma değeri yükseltecek uçucu yağlar gibi iyi tarım uygulamalarını belediye olarak gerçekleştiriyoruz, çiftçilerimize örnek, teşvik olması için. Bölgemizin hafızasında olan üretimleri dünya devlerine satıyoruz.

“ÜRETEN, KÜLTÜR VE SANAT İLE YETİŞEN İNSANLAR ZARAR VERMEZ”
Sadece tarım değil balıkçılık konusunda de sempozyumlar düzenledik. Kültür ve sanat etkinliklerine önem veriyoruz. Çünkü üreten, kültür ve sanat ile yetişen insanlar zarar vermez, faydalı olur.
Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmaları kurumsallaştırmak, derinleştirmek ve geliştirmek adına çabamız sürecek.

“DENİZLE YAŞAMAYI ÖĞRENEMEMİŞİZ”
Basit bir örnek vereyim; biz henüz denizle yan yana yaşamayı bile öğrenememişiz. Yıllardır yollarımız denize paralel ve tarlalar öyle sürülüyor… Oysa dikey olmalı; kentsel gelişim ve doğal koşullar bakımından” şeklinde konuştu.

TARIM LİSESİ-KOLEJİ VE ÜNİVERSİTE PROJELERİ
Işıklar programda tarım lisesi, tarım üniversitesi projelerinin yanında tarım koleji ile ilgili girişimlerini de paylaştı.

SİLİVRİ'YE RAYLI SİSTEM ŞART
Raylı sistemin Silivri'de, binlerce ikinci konut olarak atıl durumda duran yapıları fonksiyonel hale getireceğini de gelen sorular üzerine değerlendiren Işıklar, ilçemizin geleceği konusunda umut vaat etti.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP