Berker Esen’den önemli çağrı

Berker Esen’den önemli çağrı

17.11.2020 11:00:22

CHP İlçe Başkanı Berker Esen düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından Silivri için ortak hareket çağrısında bulundu.

İBB meclisinde Silivri Belediye Başkanı ile CHP Grubu arasında yaşanan söz düellosuna istinaden bir basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı Berker Esen, açıklamalarını bir çağrı ile noktaladı.

ESEN: DERDİMİZ POLEMİKLERE GİREREK, SİYASETEN BAZI SÜREÇLERİ AKSATMAK DEĞİL

CHP İlçe Merkezinde Grup Sözcüsü ve İlçe Sekreteri ile beraber basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı Berker Esen, gerçekleştirdiği açıklamalar ve yöneltilen soruların yanıtlanmasından sonra başta Belediye Başkanı olmak üzere şu çağrıda bulundu: “Derdimiz polemiklere girerek, siyaseten bazı süreçleri aksatmak değil.

“İSTİYORUZ Kİ SİLİVRİ'MİZ HAK ETTİĞİ HİZMET VE YATIRIMLARI ALABİLSİN”

Biz istiyoruz ki Silivri'miz güzel ilçemiz hak ettiği hizmetler, yatırımları alsın, alabilsin. Ve bizler de siyasiler olarak hizmetlerin gelmesi noktasında elbirliği içinde olalım. Biz gittiğimiz köylerde su fiyatları ile ilgili AK Parti ya da MHP'nin teklifini eleştirmedik. ‘Kanun teklifi getirdik TBMM'de hangi partinin önerisi kabul edildiğinin önemi yok yeter ki sorun çözülsün' dedik.

İstiyoruz ki kısa köprü de, 32 gözlü köprü de açılsın. İSKİ dere ıslahını yapsın, orada büyük bir kent parkı olsun, ortaya çıksın. Silivri'ye yeni bir çığ yeni bir ufuk olsun. Silivri'ye örnek köy projesi olsun; ki bununla da alakalı ciddi yol aldık. Konuyla ilgili kendi kendimizi teşvik ediyoruz, meseleyi gündemde tutuyoruz. Konu gündemde yokken biz ortaya atıyoruz, kendi kendimize baskı oluşturuyoruz. Ne için? İstanbul'a bir örnek proje yapılacak bu Silivri'de olsun diyoruz. Çünkü Silivri'miz bir takım dezavantajlı hizmetlerle terbiye ediliyor! Çöp buraya geliyor. Termik santral Silivri ile ilgili gündeme geliyor. HES, ağaç kıyımları hep Silivri… Silivri'ye Silivrililer olarak bizler sahip çıkacağız.

“HER SİYASİ PARTİ KIYMETLİDİR, ORTAK PAYDADA BULUŞUP SİLİVRİ'NİN YARARINA NE VARSA BUNU KONUŞUP, YAPACAĞIZ”

Amacımız, derdimiz ortak. Seçim yarışlarına gireceğiz elbette. Ama biz hizmet yarışına girelim neticede kararı vatandaş verecek zaten.  Her siyasi parti her ideoloji kıymetlidir, ortak paydada buluşup Silivri'nin yararına ne varsa bunu konuşup, yapacağız.  

BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Belediye Başkanımıza çağrımız odalarla görüşsün, STK'ların, derneklerin görüşlerini alsın, bizler siyasiler olarak destek olalım. O belediyede yapılan yeni toplantı salonunda Silivri hizmetleri konuşulsun, bizleri de oraya davet etsin, görüşlerimizi paylaşalım.

“CEVAP VERMEK ZORUNDAYDIK BUNDAN SONRA PROJELERİ KONUŞACAĞIZ”

Bu toplantı polemiklere gebe olmuş olabilir, cevap vermek zorundaydık ancak bizim bundan sonraki basın toplantılarımızda proje, yatırım, hizmet konuşmak istiyoruz, öyle de olacak.

Sürçü lisan ettiysek af ola. Amacımız, derdimiz ortak. Silivri'mize hak ettiği hizmetleri hep beraber kazandıracağız.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP