Belediyeden renkli Kadınlar Günü etkinliği

Belediyeden renkli Kadınlar Günü etkinliği

10.03.2017 13:12:19

Silivri Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Mega Silivri'de düzenlenen Mustafa Keser konseriyle kutladı....

Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi personel ve öğrencileri, Mahalle Evi kursiyerleri, Kültür Merkezi ve Huzurevinde hizmet alan kadınlar, kendileri için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ev sahipliğinde Mega Silivri'de düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde bir araya geldi. Işıklar'ın eşi aynı zamanda Silivri Kent Konseyi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar ile birlikte katıldığı programda; CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen ve yönetimi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinden Kadın Meclisi Başkanı Esin Yalçıntaş, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Tarin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.
7 Mart Salı günü kaydedilen gündüz programında birer konuşma yapan Işıklar ve Tamaylıgil, kadının Cumhuriyetin ilanı ile çağdaş toplumsal değerlere kavuşturulduğuna dikkat çekti.

KADINLARA MAMOGRAFİ TARAMASI HEDİYE EDİLDİ
Silivri Belediyesi, erken teşhis hayat kurtarır farkındalığını oluşturmak ve toplumdaki önlem amaçlı muayene kültürünü geliştirmek amacıyla önemli bir işe imza attı. Davetlilerin masasına Ücretsiz Mamografi Kartı bırakıldı. Silivri Kolan Hospital işbirliğiyle hayata geçirilen kampanyanın, 8-20 Mart tarihleri arasında geçerli olduğu, randevu almadan sağlık kurumuna gidilmemesi gerektiği vurgulandı. Kadınlara özel anlamlı hediye seçkisi içerisinde küçük boyu ve sürüm kolaylığıyla her çantada kolaylıkla taşınabilir parfüm de yer aldı.

IŞIKLAR: KADINLARIMIZI BÜYÜK BİRAİLENİN PARÇASI YAPACAK DEĞERLERLE BULUŞTURDUK
Başkan Özcan Işıklar, kadınlara seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Etnik kökeni, inancı, dili, siyasi görüşü fark etmeksizin her bir vatandaşımız ilçemizin asli unsurudur, sadece nefes alıp verdikleri ve bu coğrafyada birlikte yaşadığımız için biz büyük bir aileyiz. Buna katkısı olan bütün kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Mahalle Evlerini kurduğumuzda 6 kursiyerle başlamıştık. Türkiye'nin bir mozaiğini oluşturan Silivri'mizde kadını ötekileştiren, yabancılaştıran, toplum dışına iten anlayıştan kurtarıp, onu yüreklendiren, çağdaş, modern, diyalog kurabilen, daha yaşanır bir gelecek için eğitim alan bir anlayışı geliştirdik beraber. Cumartesi günü Çanta'da yeni Mahalle Evimizi açacağız. Her mahallemizde bir Mahalle Evi olacak. Daha sonra Mahalle Konseylerimizi kurduk. Bayan ağırlıklı üye olması bizim gururumuz. 35 mahallemizde kadınlarımız, konsey üyelerimiz ekilecek ağaca varıncaya kadar mahallenin ihtiyaçlarını belirleyebiliyor. Belediye hizmetlerinin yürütülmesinde gözetim işlevine halk katılımı sağlıyoruz. Kültür Evinde de karın doyuran, kafa boşaltan bir anlayışla değil kadınlarımızı büyük bir ailenin parçası yapacak değerlerle buluşturan, Silivri'de yaşamayı güzel kılan bir çalışmayı başlattık. Üretim yapan, emek veren kadınlarımızı artık binalarımız almıyor inşallah iki yeni hizmet binasını da Kurban Bayramına kadar tamamlayacağız. İnsanca yaşamayı, emeği, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğini umabilmeyi, burada doğup büyüyüp iş bulup ve üretken olabilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Küçücük yavrularımızın daha iyi bir gelecekle buluşması için Silivri'yi daha yaşanır, daha demokrat, daha çağdaş kent yaparak, yağmalardan uzak tutmak için çalışıyoruz. 30 katlı binalardan burada olmayacak. Birbirimizi tanıyacağız, el ele tutuşarak, cenazesinde, düğününde, bayramında bir arada yaşayacağız. Burasını sadece birinin zenginleştiği, çevresinin fakirleştiği yağmacılardan uzak tutacağız. Bunun bedelleri ağır ama olsun biz bunları ödemeye hazırız.

“BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ ÇAĞDAŞ KADINLARIMIZDAN GELİR”
İnançlarımızı, değerlerimizi, komşuluk ilişkilerimizi, yaşam biçimimizi, hemşerilik bilincini cumhuriyet değerleri ile birleştireceğiz. Büyük Atatürk, 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verdi. Atatürk devrimleri, kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir. Yanı başımızda yer altında petrolüyle var olup da kan gölüne dönen, gözyaşlarıyla sulanan coğrafyalar bize gıpta ile bakıyorlar.59 tane İslam ülkelerinin sadece birisinde laik demokrasi var. Bizim yerin altında zenginliğimiz yok, bizim zenginliğimiz yerin üstünde; aydınlık, çağdaş kadınlar bizim zenginliğimiz! Sizin gibi ışık dolu kadınlarımız bir arada oldukça cumhuriyet değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır. İlçemizde görev yapmış bütün kadınlarımıza, burayı koruma konusunda büyük gayret gösteren sizlere ve projelerimize destek vererek kentimizi yaşanır bir Silivri yapan kadınlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Kadınlar Gününüzü gönülden kutluyorum, aydınlık yarınlara hep birlikte yürüme dileğiyle nice yıllara!”

TAMAYLIGİL: SİLİVRİ GURUR VERİCİ BİR İLÇE
Işıklar mikrofonu, “Siyasette onuruyla, dik duruşuyla ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla yükselmiş, gıptayla baktığımız, gurur duyduğumuz 3. Bölge Milletvekilimiz” şeklinde tanıttığı Bihlun Tamaylıgil'e bıraktı. Akla, kalbe ve vicdanlara tesir edecek bir kuvvette konuşma yapan Tamaylıgil'in sözleri sık sık güçlü alkışlarla bölündü. Kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Hoş geldiniz efendim. Her ne kadar 3. Bölge Milletvekili olsam da kendimi Silivri'de doğmuş, Silivri'de yaşıyor ve Silivri'de belki de son noktayı koyup ahirete gidecek yolda hissetmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Silivrili olmak ayrıcalıktır. Silivri ailesine üye olabilmek bambaşka bir duygudur. Sevgili Başkanım, Silivri için gerçekten yaşanan bir kent, aile bilincinde, beraber yöneterek ve kadın dostu bir belediye olma hizmetini ortaya koyarak çok önemli projeler gerçekleştirdi. Kendisine binlerce defa bir kadın olarak, bir Silivrili olarak teşekkür ediyorum. Buna siyaseten değil kadın bilincinde yönetilen kent başlığında bakmak lazım. Silivri gurur verici bir ilçe çünkü benim siyasi partimin Silivri İlçe Başkanı da bir kadın. Kadın olmasından dolayı da hem siyasi çalışma hem de beraber kente sahip çıkma açısından çok önemli görevler yerine getiriliyor.

“KADINLAR ÜLKEMİZİN VARLIĞINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMIŞTIR”
Kız kardeşlerim, bugün burada biz kadınlar beraberce ülkenin kaderine, kurtuluş mücadelesinde el koyduğumuz gibi gelecek içinde el koyma birliğini dile getireceğiz. 8 Mart bir kadın direnişinin, hak arayışı için canlarını bile feda etmeyi göze almış ama sonradan kadınların emeğinin karşılığının alınması gerektiğini dünyaya kabul ettirdiği bir gün. 8 Mart ruhunun önünde eğiliyorum. Ama biz Türk kadınları öyle kadınlarız ki yedi düvel Anadolu'yu işgal ettiğinde Nene hatunlarıyla, Elif kızlarıyla, Halide Edipleriyle hainlere geçit vermemiştir. İşte biz Türk kadınları o direniş ruhunu çok açık olarak bağımsızlık ve özgür yaşam için ortaya koymuş kadınlarız. 8 Mart'ı bir direniş günü olarak anıyoruz ama onun yanında ben kadının bir tek gün dillendirilmesini kabul etmiyorum. Kadınlar yılın 365 gün hatırlanmalı ve anılmalı.

“ANALARI GÖZÜNÜN YAŞININ RENGİ YOKTUR”
Doğuran kadın, büyüten kadın, yetiştiren kadın, evindeki dengeyi kurmaya çalışan kadın… Kadınlarla beraber bu ülkenin kalkınması, yaşaması, gelişmesi çok önemli. Biz kadınlar maalesef üzüntülü dönemler yaşıyoruz. Bugün ülkemizde şehit olmuş yüzlerce kınalı kuzumuz var. Kınalar yakarak askere gönderiyoruz, Allah yaşatmasın, annelerimiz bazen çocuklarına kavuşamıyorlar. Anaların gözünün yaşının rengi, dini, mezhebi yoktur. Hepsi acı içinde ağlar. Önemli olan o acıyı yaşatmamak, o acıyı paylaşabilmektir. Bu ülkeye, evlatlarına ve geleceğine sahip çıkmak hepimizin görevi.

“KADIN SIKINTILAR İÇİNDE KADIN…”
Pazar arabasını doldurmaya çalışan da kadın. Çocuğu okulu bitirecek iş bulacak mı, onu düşünen de kadın. Bulamazsa yarın ne olacağı üzüntüsünü yaşayan da kadın. Maalesef yine de dövülen, öldürülen kadın.

“AYRIMCILIĞI MEŞRU GÖSTEREN SÖZLERE SON VERMELİYİZ”
Kızını dövmeyen dizini döver, kızına sahip çıkmazsan ya davulcuya ya zurnacıya gider, kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin şeklinde atasözlerimiz var. Bir kere bu atasözlerini silme hareketi başlatmalıyız. Kadın her zaman bu dünyada öncüdür, güçtür, berekettir.

“KADIN CUMHURİYET ÖNCESİ EŞİTSİZLİĞE, AYRIMCILIĞA, CİNSİYETÇİ BASKIYA MARUZ KALMIŞTIR”
Sevgili Başkanımız söyledi, kadın olarak dünyada cumhuriyeti mücadele ile elde etti ama kadın olarak da dünyaya örnek olduk. Cumhuriyetten önce Anadolu'da nüfus sayımı yapılıyordu ama o nüfus sayımında sadece erkekler, küçükbaş hayvanlar ve büyükbaş hayvanlar sayılıyordu. Ne zaman cumhuriyet geldi kadının adı her türlü kanuni yapıda tanımlandı. Çünkü Mustafa Kemal; “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?” diyerek bu cumhuriyeti biz kadınlara emanet etti. Biz kadınlarda ilelebet ona sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kim, nerede ve ne şekilde olursa olsun bu ülkeyi bölemeyecek.

“TOPRAĞIMIZA GÖZ KOYANIN GÖZÜNÜ ÇIKARIRIZ”
Ben Balkanlardan gelmiş bir ailenin kızıyım. Benim ailem vatan kaybedip gelip Trakya'da bereketi bulup yaşamış ve her zamanda bu ana vatanın ve Türk milletinin parçası olmaktan gurur duymuştur. Bu ülkeyi parçalamaya çalışanlar bilsin ki Türk kadını tek bir toprağına göz koyanın gözünü çıkaracak kararlılığa sahiptir. Geleceğimize hep beraber sahip çıkacağız. Giydiği kıyafet, inancı, konuştuğu dil, geldiği toprak açısından bizi birbirimizden ayrıştırmaya çalışanlara karşı hep birlikte “Hayır, başaramayacaksınız!” diyeceğiz çünkü biz bir arada olacağız, beraberce yaşayacağız, dünyaya örnek olup yolumuza devam edeceğiz.

“İNŞALLAH TÜRKİYE'DEKİ BİRÇOK YERİ BİRER SİLİVRİ YAPACAĞIZ”
Eğitim hayattaki en önemli başlık. Hayat boyu devam edecek eğitim yolunu açan yerel yönetim anlayışı çok önemli. Beraberce mücadele edeceğiz. Rekabet gücümüz, dünyayı tanımamız, çocuklarımızı yetiştirmemizin bize vereceği güç artacak ve inşallah Türkiye'deki birçok yeri birer Silivri yapacağız. Silivri örnek bir kent. Bütün Türkiye'ye örnek olmaya sizlerin sayesinde devam edecek. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Kız kardeşlerimle beraber olmaktan mutluyum. Mustafa Kemal'in cumhuriyet kadını olarak cumhuriyet için kız kardeşlerimle her yolda yürümeye hazır olduğumu söylemek istiyorum. Hepinizi seviyorum, sağ olun, var olun.”

KURSİYERLERDEN MUHTEŞEM LATİN DANSI GÖSTERİSİ
Protokol konuşmalarının akabinde eğlenceli program içeriği başlamış oldu. Kültür Merkezi kursiyerlerinden Selim Karaman ile Neslişah Sarnık'ın tango ve salsadan oluşan latin dansı gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi. Başarılı dans performansları ile herkesin ağzını açık bırakan genç kursiyerler izleyenlerden büyük alkış topladı.

KANUNLA İCRA ETTİKLERİ MÜZİKLE KULAKLARIN PASINI SİLDİLER
Akış, Silivri Belediyesi Kanun Eğitmeni Hüseyin Yamalı şefliğinde Fuat Yamalı, Hüseyin Atış ve kadın kursiyerler aynı zamanda Mahalle Evi eğitmenleri Armağan Basatlı ve Elçin Vural'ın müzik dinletisi ile devam etti.

MUSTAFA KESER GÖNÜLLERİ FETHETTİ
Kadınlar Gününe özel olarak organize edilen programın sonunda, sevilen sanatçı Mustafa Keser ve ekibi sahne aldı. Kendine has yorumuyla Silivrililere müzik ziyafeti sunan bestekâr ses sanatçısı, sahne enerjisi ile de herkesi kendisine hayran bıraktı. Keser'in seslendirdiği parçalarla kadınlar gönüllerince eğlendiler, oynadılar ve stres attılar. Davetliler sıcakkanlılığıyla Kadınlar Gününe renk katan ünlü sanatçıyla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Keser, sevenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP