
Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği festival kapsamında, 31 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen halk oyunları, yarışmalar ve konserler vatandaşlardan tam not aldı. Başından sonuna kadar yoğun ilginin olduğu ve yüzlerce kişinin takip ettiği festival; Halk Sanatçısı Orhan Kemal ve ses yorumcu su Ferhat Göçer’in verdiği muhteşem konserlerle izleyenleri büyüledi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar ile etkinliğe ev sahipliği yaptı. CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları; Emine Tarin, Elif Bilici, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Doruk Bulut, Tülay Sinkil, Şenel Yıldırım, Rafet Keskin, Ahmet Yücegök, Bora Balcıoğlu, Fevzi Aslan, Nazif Konuk, Silivri Belediye Başkan Koordinatörü Murat Yıldız, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Gençlik Kolları, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Koçer, İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven, Silivri Şoförler Odası Başkan Vekili Recep Akıncı, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlik Derneği Başkanı Turgay Sakarya, CHP Silivri eski İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, Beyciler Mahalle Muhtarı Murat Gergin, Gazitepe Mahalle Muhtarı Kamil Gümüş ve yüzlerce Değirmenköy’lü katılım gösterdi.
ORHAN KEMAL, DEĞİRMENKÖY’Ü YERİNDEN OYNATTI
Festival, Trakya Oyunları Varna ekibinin Halk Oyunları dansıyla başladı. "Damat Halayı" oyunlarını sergileyerek festivale renk katan Varna ekibi izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Dans grubu gösterilerini sürdürürken sahneye çıkan, Rumeli Türküleriyle kendisini sevdiren Orhan Kemal, seslendirdiği şarkılarla geceye katılanlara unutulmaz dakikalar yaşattı. Rumeli türkülerinden ve Trakya havalarından oluşan repertuara Değirmenköylüler de hep bir ağızdan eşlik etti.
IŞIKLAR: TARIM; AŞ, EKMEK, GELECEKTİR
Festivalde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kendisinden desteğini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecekte yaşatmayı planladığımız bir ilki gerçekleştirerek Domates Festivali ile birlikte Tarım Fuarı’nı da başlattık. Öncelikle İlçe Başkanım Mümin Tuğlu hocama, 29 yıllık geleneği başlattığı için teşekkür ediyorum. Trakya’nın en iyi Tarım Fuarı’nı Değirmenköy’de yaşatacağız. Değirmenköy, Trakya’nın tarım merkezi haline gelecek. Silivri’nin en verimli toprakları burada olmasına rağmen özellikle Trakya’nın bu bölgesinde ayçiçeği ve buğdayın dışında bahçecilik, iyi tarım, endüstriyel, ekolojik tarımdan bir tanesini yeterince yapamadığımızı biliyorum. Tarım teknolojilerini maalesef kullanamıyoruz, devlet böyle bir organizasyona katkı vermekte belki gecikebilir, imtina edebilir. Sosyal belediyecilik anlayışımızla; sadece yol yapmakla değil, oranın hayatını, öncelikleri, refahını, geleceğini, aşı, ekmeği yetiştirecek en önemli ürünün tarım olduğunu anlatmak için fuarı kurduk.
"TÜRKİYE VE GELECEK HEPİMİZİN, KORUYACAĞIZ”
Değerli hemşerilerim bu eğlence sadece bir kısmı; bir araya geleceğiz. Gönül dolusu sevgilerimizi meydanlarımızda göstereceğiz. Bu hafta; Zafer Haftası. Anafartalar’da parlayan, Dumlupınar’da yıldızlaşan ve Anıtkabir’de ölümsüzleşen Atatürk’e yürüyüşün haftası. Bütün değerlerimizi koruyarak ve ona sahip çıkarak cumhuriyetin temel değerlerini Değirmenköy’de de, Kars’ta da, Ağrı’da da koruyacağız. Türkiye hepimizin, gelecek hepimizin. Aydınlık yarınlar özleminizi gönülden paylaşıyorum. Nice festivallere ve fuarlara.”
DOMATES GÜZELİ BERNA YALÇIN OLDU
Festivalin en renkli yarışmalarından olan Domates Güzeli Yarışması’nda bu yıl 12 güzel yarıştı. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Nazif Konuk, Bora Balcıoğlu, Elif Bilici, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Cemile Paçalı ve Kader Aydın ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada Domates Güzeli Birincisi Berna Yalçın, İkincisi Dilek Çevik ve Üçüncüsü de Fulya Filiz oldu. Dereceye giren güzellere çeyiz seti hediye edildi.
GECENİN MUHTEŞEM FİNALİ; FERHAT GÖÇER
Gecenin sonunda izleyicilerle buluşan Ferhat Göçer, geceye damgasını vuran isim oldu. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan eşlik ettiği şarkılarıyla Değirmenköylülere unutulmaz bir gece armağan eden Göçer, gecenin finalini "Gençlik Marşı (Dağ Başını Duman Almış)” ile yaptı. Katılımlarından dolayı teşekkür eden Özcan Işıklar, Yardımcısı Zafer Ercan ve Halkla İlişkiler Müdiresi Meral Terlikçi ile birlikte Göçer’e gecenin hatırası olarak plaket takdim etti.
Hazal BAŞARAN