Bek: Yeniden değerlendireceğiz

Bek: Yeniden değerlendireceğiz

22.06.2020 15:36:57

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Buğra Kuvuncu'ya İl Kongresi konusunda verdikleri destek sözünü İstanbul Kurucu İl Başkanı Ersin Beyaz'ın adaylık açıklaması üzerine yeniden değerlendirmeye tabi tutacaklarını söyledi.

İYİ Parti'nin Kurucu İstanbul İl Başkanı da olan GİK Üyesi Ersin Beyaz yeniden İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu duyurarak Buğra Kavuncu'ya rakip çıktı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, İstanbul Kurucu İl Başkanı Ersin Beyaz, yeniden İstanbul İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.  Beyaz, sosyal medya hesabından yaptığı “Demokrasiye, Atatürk'e ve Cumhuriyet'e olan bağlılığımızla, İYİ bir geleceği inşa etmek için, kurucusu olduğum İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına adayım. Birlikte, omuz omuza yürünecek güneşli yollarımız, yarınlarımız var” ifadeleriyle adaylığını açıkladı.

İYİ Partili Beyaz ayrıca partililerine yönelik olarak bir video yayınlayarak neden aday olduğunu açıkladı. Beyaz, o videoda şunları söyledi: “Aynı davaya baş koyduğum yol arkadaşlarım demekten onur duyduğum partimizin cesur ve fedakar sevdalıları şunu biliniz ki; İstanbul'da partimizi zor koşullar altında birlikte kurarken, sizlerle omuz omuza olmanın gururunu ömrümün sonuna kadar yaşayacağım.

Milletimize hizmet için liderimiz Sayın Meral Akşener ile girişilen mücadelenin bir neferi olmak benim için şeref ve ayrı bir mutluluktur. Bu kutlu yolculuğa çıkışta İstanbul İl Başkanlığına layık görülmek, sizler gibi yol arkadaşlarına sahip olmak en büyük güvencemdir. Gerçekten az zamanda çok büyük işler yaptık.  Partimizin kuruluş sürecinde verdiğiniz inançlı ve zorlu mücadele ile siyasi tarihimizde destan yazıp İYİ Parti'yi Türkiye'nin umudu haline getirdiniz.

Çok şükür; milletimiz yapılan seçimlerde İYİ Partiyi bağrına bastı. Ardından Ankara da liderimiz Meral Akşener'in layık gördüğü yeni görevim nedeniyle sizlerden bir süre ayrı kaldım. Bedenen aranızda olmasam da, gönlüm hep sizlerle ilk yılların İstanbul teşkilatı ile birlikteydi. 

Değerli arkadaşlarım yeni hedefler yeni mücadeleleri zorunlu kılar. Partimizin bundan sonraki hedefi Allah'ın izniyle iktidar olmaktır.  İktidar olmanın yolu da İstanbul'dan geçer. İstanbul'dan iktidar olmadan Türkiye'de iktidar olunamayacağı gerçeği İstanbul teşkilatlanmasının önemini kendiliğinden ortaya koymaktadır. 

Kuruluş sürecindeki tecrübemizle böyle tarihi bir misyonu sizlerle üstlenmek ve iktidar yürüyüşümüzde de sizlerle beraber olmak en büyük arzumuzdur. Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in tensipleriyle sizlerle omuz omuza yürümek için İstanbul İl Başkanlığına adayım. Haydi, el verin.  Ele ele hep birlikte İYİ Parti'yi önce İstanbul'da iktidar yapalım.  Çalışmak bizden takdir Yüce Allah'tan. Mevla'm neylerse güzel eyler..!”

ADAYLIK SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

Kulislere sızan bilgilere göre eski İl Başkanı Ersin Beyaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yaptığı görüşmede danışmanlık görevinin basit kaldığını, yeniden İl Başkanı olmak istediğini aktardı. Akşener'in ise hem Buğra Kavuncu'yu hem de Ersin Beyaz'ı sevdiğini, bu iki isimle de çalışabileceğini söyledi. Bu açıklama üzerine kulislerde, eski İl Başkanı Ersin Beyaz'ın Buğra Kavuncu'nun karşısına aday olarak çıkacağını söylentisi resmiyete büründü.

KİMİN ŞANSI DAHA YÜKSEK?

Bilindiği gibi Buğra Kavuncu, İstanbul'da ilk göreve başladığı zaman Akşener'in bizzat ataması ve beraberinde milletvekilleri ve GİK üyelerinin açık desteği ile kongreyi kazanmıştı. Kavuncu'nun yapılacak kongrede milletvekilleri ve GİK üyelerinin desteği olmadan yarışacağı ve tekrar seçilmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

Kavuncu'nun İmamoğlu ile derin hukukuna rağmen kongrede şansını zor görenler çoğunlukta.

SİLİVRİ İLÇE KAVUNCU'YA DESTEK AÇIKLAMIŞTI!

Ersin Beyaz'ın adaylık durumu öncesinde İl Başkanı Kavuncu Silivri'ye iki ziyaretinde de ilçeden kongre konusunda destek sözü almıştı. Yeni duruma göre ilçe teşkilatı yeni bir değerlendirmeye hazırlanıyor.

BEK: GEREKLİ DEĞERLENDİRMELERİ YAPACAĞIZ

Konuyu görüştüğümüz İlçe Başkanı Refik Bek, “Kavuncu ilçemizi ziyaret etmiş, kendini anlatarak destek istemişti. Ersin Bey'i bekliyoruz birkaç güne o da gelir muhtemelen. Ondan sonra teşkilat adına bir karar vermek için yönetim, divan ve delegelerle ayrı ayrı toplantılar düzenleyeceğiz. İlçe Başkanı olarak kendi başıma verebileceğim bir karar süreci yok takdir edersiniz ki…” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP