Başhekim Velibeyoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı

Başhekim Velibeyoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı

15.03.2018 10:05:52

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen özel programa Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu da katıldı. 

Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık sektöründe çalışanlar için hem kutlama, hem de çalışma alanındaki sorunlara dikkat çekme, meslekteki önemli olay ve kişileri anma amacıyla tertip edilen etkinliğe icabet gösterdi. Grand Cevahir Hotel'de kaydedilen erken tıp bayramı kutlamasında; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık-Sen üyeleri, başhekimler ve çok sayıda doktor hazır bulundu.

ŞAHİN, DOKTORLARA GIPTA ETTİĞİNİ BELİRTTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda hekimlik mesleğinin önemini hiçbir zaman kaybetmeden, kutsal bir meslek olarak tarihin her döneminde saygınlığını koruduğuna dikkat çeken bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, hekimlere gıptayla baktığını söyledi. Hekimliğin çok güzel bir meslek olduğunu dile getiren Şahin, “Herkesin yaşam hakkı kutsaldır. Hele ki sağlıklı yaşam hakkı en önde gelen yaşam haklarından bir tanesidir. Bunu buradaki topluluk en iyi bilen topluluktur. Bunu her gün yaşıyor ve her gün sağlık hizmeti bekleyen insanlarla karşı karşıya. Şu kadarını arz etmek istiyorum; öyle güzel bir mesleğe sahipsiniz ki siz hastayı iyileştirseniz de, iyileştirmeseniz de hasta şifa Allah'tandır deyip her şeye razıdır. Yeter ki sizden bir mütebessim bir yüz görsün. Hasta iyi olmasa da, ferah bulmasa da sizlere dua eder. Onun için şanslı bir meslek sahibisiniz. Siz doktorlar bizler gibi her an vebal yüklenen, hep veballe yaşayan bir mesleğe sahip değilsiniz. Bazen sizlere gıpta etmiyor değilim. Biz bir şekilde bu hizmetin de bir tarafındayız. Dua ediyoruz ki sizlere isabet edecek olan o nimetlerden, o sevaplardan bizlere de Cenab-ı Hak inşallah nasipdar eder.” diye konuştu.

MEMİŞOĞLU: 2017 YILINDA 130 MİLYON İNSANIMIZA SAĞLIK HİZMETİ SUNDUK
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise, “Geçen yıl 130 milyon insanımıza baktık. İstanbul'da 250 binin üzerinde doğum gerçekleştirmiş bir sağlık çalışanı kitlesi var. Bebek ölümlerinde Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 puan aşağısında olan bir İstanbul var. Aşılamada, bulaşıcı hastalıkların önünde bir İstanbul var. Bu İstanbul 15 milyon nüfusa hizmet eden, hemen hemen en az sayıda sağlık çalışanı oranı olan illerle aynı seviyede olan bir il. Bu başarıyı sizler gibi özverili çalışanlarla sağlayan bir il. Ben sizin bir ferdiniz olmaktan da gurur duyuyorum.” dedi.

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Sarten zirveyi bırakmıyor
Sonraki »

YORUM YAP