“Başarının haklı gururunu yaşadık”

“Başarının haklı gururunu yaşadık”

3.09.2019 12:39:34

Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu, STEM Okulu Etiketi almaya hak kazandı. Okul Müdürü Türkay Polat, Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu, gerçekleştirilen eğitim projeleri ve okullarıyla ilgili başarılarına dair şu açıklamada bulundu: “Avrupa Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından yönetilen Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet - EUN) Konsorsiyumu, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen çok sayıda eğitim projelerinin yürütmesinden sorumlu çatı kuruluşudur. Avrupa Okul Ağı disiplinlerarası STEM eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmekte. STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma.
Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitimi stratejisi belirleyen okullar için STEM Okulu Etiketi projesi başlatıldı. STEM Etiketi Projesi, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Hedeflerinde yer alan "Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm" Temasının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağlayacağı öngörülmekte.
Günümüzde 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmenin yolu STEM eğitiminden geçiyor. STEM eğitimi, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek daha çok önem kazanıyor. Bir STEM Okulu, farklı kilit unsurlar ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanmakta.

“BAŞARININ HAKLI GURURUNU YAŞADIK”

Selimpaşa Ahmez Ziylan Ortaokulu ise her zaman yeniliğe ve başarıya açık devamlı projelerle öğrencilerin başarısını ve becerilerini arttırmayı hedefleyen bir kurum olarak STEM Okulu Etiketi almaya hak kazanmıştır. STEM Okulları arasında yer alan okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile başarının haklı gururunu yaşadı.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP