
16.06.2015-15.07.2015 tarihleri arasında, Silivri Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi ortaklığıyla başlatılan Arıcılık Kursu’nun kursiyerleri sertifikalarını aldı. 6 Ağustos Perşembe günü Gümüşyaka Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen sertifika teslim törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay, Küçükçekmece eski Belediye Başkanı ve Ziraat Odaları Başkanlığı yapmış olan Mete Tunçalp, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ömer Ercan, Gümüşyaka Merkez Mahallesi Muhtarı Osman Başmaya ve Büyük Sinekli Mahalle Muhtarı Sezgin Erdin katıldı.
YILMAZ: İNSANA YAPILAN YATIRIM BENİ ÇOK MUTLU ETTİ
Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: "Biz Namık Kemal Üniversitesi olarak 2006 yılında kurulmuş olmamıza rağmen Ziraat Fakültemiz 1982 yılında kurulduğundan dolayı bölgeye büyük hizmetler sağlamış olan akademik birimiz. 2010 yılında üniversitemizden yaklaşık 20-30 kişilik bir ekiple buraya gelmiştik. Geldiğimizde burada o zaman sadece bir tarla vardı. Geçen süre zarfında şahsen burayı ziyaret etme şansım da olmamıştı ama Arıcılık Kursu buna vesile oldu. İnsana yapılan yatırımı gördükten sonra çok büyük bir mutluluk duydum. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
"SİLİVRİ BELEDİYESİ, CANLI ARI DAĞITARAK BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR”
Bu kursu düzenlerken Silivri Belediyesi Eğitim Şubesi’ndeki arkadaşlarımızın çok büyük emekleri oldu. Bu işi nasıl organize edebileceğimiz noktasında yaptığımız karşılıklı görüşmeler sonrasında bu konuda yetkin olan Devrim hocamızı bu işte görevlendirdik. Biz Türkiye çapında arıcılık konusunda eğitim veren bir sürekli eğitim merkezi olarak çalışıyoruz. Burada çok yüksek oranda katılım sağlanmış. Ve burada bir ilk gerçekleşiyor; daha önceki eğitimlerde sadece kovan dağıtılıyordu ama burada kovanla birlikte canlı arı dağıtımı da gerçekleşecek. O anlamda baktığımızda Silivri Belediye Başkanlığının alkışın en büyüğünü hak ettiğini düşünüyorum. Başkan balık tutmayı öğretiyor; geri dönüşlerinin güzel olacağına inancımız tam. Bundan sonraki çalışmalarda da Namık Kemal Üniversitesi olarak yanınızdayız.”
BAŞKAN IŞIKLAR, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
İlçemizin asıl gücünün tarımdan geldiğini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sürdürülebilir bir tarım anlayışının uygulana- bilmesi için akıl ve bilim ışığında ilerleyeceklerini vurguladığı konuşmasında işbirliği yapan kişi ve kurumlara teşekkür etti. "Mete ağabeyimiz bize bu projeye başlarken umut verdi, yol gösteren bir vizyon oluşturarak büyük katkı sundu; kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Devrim hocamız başından beri bu projede bizimle. Namık Kemal Üniversitesi’nden başından beri çok büyük destek gördüğümüzü bir kez daha belirtmek isterim. Böyle projeleri hayata geçirmek zordur çünkü gönüllülük esasına dayalıdır ve karşılık beklentiniz yoktur. Bilimsel bir çaba için memleket sevdalısı bilim adamlarımızın zamanını ayırması ve bildiklerini paylaşması bizim için gerçekten paha biçilmez değerde. Bize destek olan muhtarlarımıza, Ziraat Odamıza, Önder Çiftçi Derneğimize, Tarım Kredi Kooperatifimize, bütün kurumlarımıza şükranlarımı sunarım. Projeyi başlattığımızda bölgedeki arı varlığından bile haberimiz yoktu. Arıcılığı bir kovan içerisinde bal ihtiyacını karşılamaktan ibaret sanıyorduk ama teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş, üretim dalı ve doğa içinde bir onarım mekanizması olduğunu öğrenmiş olduk.
"SİLİVRİ ŞANSINA SAHİP ÇIKARSA GELECEĞE REFAHLA YOL ALACAK”
Bizim zenginliklerimiz yer üstünde ve sonsuza dek devam edecek eğer biz sahip çıkar, geleceğe taşır ve üretimle birleştirirsek. Bunu bir kalkınma vesilesi sayıp, nimet olarak görürsek o zaman koruyabiliriz topraklarımızı. Geleceğin en önemli sektörü; tarım, din ve kültür turizmi, yenilenebilir enerji. Üçü de Silivri’mizde fazlasıyla var ve biz çok şanslıyız. Bunu yaşatmalı, öğretmeli ve anlatmalıyız.
"TARIM ARAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”
Sadece arıcılıkla uğraşmıyor denenebilecek tüm bitki türlerini ekiyoruz; fındığı bile deniyoruz. Ürünleri pazarla buluşturmak ve gelir getirecek bir düzeni kurmak istiyoruz. Bu bölgede iyi tarım örneklerinin çoğaldığını göreceksiniz. Hiçbir siyasi menfaat ya da oya tahvil edilecek bir düşüncemiz yok; yaşadığımız topraklara olan borcumuzu ve görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek düşüncesindeyiz. Bu projeye değer verdiğiniz ve katkı sunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
"TARIM SEKTÖRÜNDEKİ FIRSAT VE POTANSİYELDEN TÜM SİLİVRİLİLERİN YARARLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Bundan sonra yapacak daha çok işimiz var. Bu kadar emeğin karşılığını alacağımıza inanıyorum. Bölgemizin 900 kilometrekarelik alanının 450 kilometrekaresi ekilebilir; Allah vergisi bir zenginliğe sahibiz. Yapacak tek şey var; buradaki zenginlikten herkesin eşi ve adil bir şekilde yararlanmasına açık bir şekilde imkânlara sunmak. Tarımın zenginliğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. İlk defa yapılan örnek bir proje. Tarımın ne demek olduğunu anlatma konusundaki çırpınışlarımızın sebebi bu.”
Gerçekleşen sertifika teslim töreninin ardından kursiyerler Başkan Işıklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hazal BAŞARAN