Bamya için kolları sıvadılar

Bamya için kolları sıvadılar

17.11.2020 11:10:24

Silivri Çiftçi Kadınlar Kooperatifi Kurucu Başkanı Güler Yılmaz, “Üretimde kadın eli” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında 15 kadına iş istihdamı sağlamanın yanı sıra bamya bitkisinden çay, cips, turşu, bamya kurusu gibi birçok ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Silivri'de kurulan ve bugüne kadar birçok üretici kadınla iş birliği içinde olan Silivri Çiftçi Kadınlar Kooperatifi yeni projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. True Point Danışmalık firmasından Hale Nur Akdeniz'in proje yöneticiliğini yaptığı “Üretimde kadın eli” çalışması kapsamında 15 üretici kadına iş istihdamı sağlanmasının yanı sıra üretilecek olan “Alım garantili” bamya bitkisinden çay, cips, turşu, bamya kurusu elde edilecek. Ayrıca coğrafi işaret alınarak bamya bitkisi dünyaya tanıtılmış olacak.

AKDENİZ: SİLİVRİ'DEKİ EMEKÇİ 15 KADINA İŞ İSTİHDAMI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ
Çalışma hakkında bilgiler veren proje yöneticisi Hale Nur Akdeniz, “Kamu ile hazırlamış olduğumuz ilk proje olmamasına rağmen Ticaret İl Müdürümüz İsmail Menteşe ile hazırladığımız ilk sosyal sorumluluk projesi; ilk önce bize bu şansı tanıdığı için kendisine çok teşekkür ederim. Projenin adı “Üretimde kadın eli” olup, Silivri Çiftçi Kadın Kooperatiflerinde bayma bitkisinin yerli ve milli ekonomiye katkılar adı altında bir çalışma yaptık. Hazırlamış olduğumuz bu projede bamya üretiminin ülkemize ve ekonomiye katkılarının yanı sıra Silivri'deki emekçi 15 kadına iş sağlamayı hedefliyoruz. Alım garantili bize destek mektupları veren Yayla Bakliyat, Oskar Ocak Pastanelerine tereddütsüz alım garantisi için teşekkür ederim” dedi.

YILMAZ: YÖREYE GÜZEL BİR SES GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Yine güzel bir projeye imza atıyoruz” diyen Silivri Çiftçi Kadınlar Kooperatifi Kurucu Başkanı Güler Yılmaz, “Projemizi verdik. İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe bu çalışmanın içinde, bamya üreteceğiz. 10 kadınımıza tarım sözleşmesi yaptık. Bamyadan çay, cips, turşu, bamya kurusu gibi ürünler elde edeceğiz. Tüm ekipmanlarımız güneş enerjisi ile çalışacak, yöreye güzel bir ses getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bamya üzerine bir çalışmamız daha var. Coğrafi işaret alacağız, tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

YORUM YAP