Baldöktü: Hayır yaptıkça kazandım

Baldöktü: Hayır yaptıkça kazandım

28.11.2018 10:52:13

Nurullah Baldöktü, 1988 yılında babası Merhum Nuh Mehmet Baldöktü adına yaptırılan Anadolu Lisesi'ne kendi adının verildiği bir konferans salonu kazandırdı aynı zamanda okulun bakım, onarım, boya ihtiyaçlarını karşıladı. 26 Kasım 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi Nurullah Baldöktü Konferans Salonu açılışında hayırsever iş insanı, öğrencilere başarıyla ilgili kıymetli öğütler verdi.

Değerli iş insanı Nurullah Baldöktü, babası merhum Nuh Mehmet Baldöktü ile hayırda yarışmanın yanı sıra babasının memleketleri Kayseri'ye kazandırdığı hayır mirasına da sahip çıkıyor.
Kayseri'ye babası Nuh Mehmet Baldöktü'nün kazandırdığı Anadolu Lisesi, yeni bir konferans salonuna kavuştu ve okulun tüm onarım, bakım ihtiyaçları okul müdürü Murat Şimşek'in, Nurullah Baldöktü'ye bu taleple ilgili ulaşmasından çok kısa bir süre sonra karşılandı.

YENİ TALEPLERE DE KAYITSIZ KALMADI
Babası Nuh Mehmet Baldöktü'nün kazandırdığı, adını taşıyan Anadolu Lisesi'nde kendi adının verildiği konferans salonu açılışı için Kayseri'ye giden Nurullah Baldöktü, önümüzdeki yıl okulun dış boya ve izolasyonu ile ilgili taleplere de kayıtsız kalmadı. Açılış törenine Nurullah Baldöktü torunu Alper Baldöktü ile katılırken, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Karaca, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, okul idarecileri, okul aile birliği, öğretmenler ve öğrencileri de iştirak ettiler.

HAYIR YATIRIMLARIYLA İLGİLİ BAKIM VE ONARIM HASSASİYETİNİ DE SÜRDÜRÜYOR
Kayseri, İstanbul ve Silivri'ye yaptırdığı okullar, yurtlar, spor sahaları, parklar, cami, sağlık ocaklarının sayısının 20'nin üzerinde olan eserleriyle tanıdığımız değerli iş insanı Nurullah Baldöktü, aileden gelen hayırseverlik geleneğini azimle sürdürüyor. Kendisi de ifade ettiği gibi hayır eserleri konusunda babasıyla yarışının yanı sıra yapılanların zaman içinde doğan ihtiyaçları konusundaki hassasiyetini de ortaya koyarak sürdürüyor.

ŞİMŞEK: NURULLAH BALDÖKTÜ BEY'E MÜTEŞEKKİRİZ
Memleketi Kayseri'de 1988 yılında babası merhum Nuh Mehmet Baldöktü tarafından eğitime kazandırılan Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi Müdürü Murat Şimşek, Nurullah Baldöktü Konferans Salonu açılış töreninde yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Bu okula yeni atamam gerçekleşti. İhtiyaçlarımızın aciliyeti üzerine Nurullah Baldöktü Bey'e ulaştım. Açıkçası umutsuzdum da. Durumu anlattım, yardımcı olacağını söyledi. Ertesi gün kalfası okula gelince şaşırmadım dersem yalan olur. Okulumuz yepyeni bir konferans salonuna kavuştu, sınıflar boya yapıldı, fayans döşendi, kapalı spor salonumuzun soyunma odaları yenilendi. Bugün de Nurullah Bey'den izolasyon ve dış boya konusunda destek sözü aldık. Bu duyarlılık ve özverili çabasından dolayı Nurullah Baldöktü Bey'e müteşekkiriz. En önemli gayemiz çocuklarımızın daha kaliteli bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi. Kayseri'ye bu okulu kazandıran merhum Nuh Mehmet Baldöktü, bugün bu eşsiz mirasa sahip çıkan Nurullah Baldöktü, bu süreç çalışmalarında desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz, Müdür Yardımcılarımız, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm öğretmenlerimize, tadilat, bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştiren emekçilerimize sonsuz teşekkürler.”

BALDÖKTÜ: KAZANDIĞIM YERE HAYIR YAPTIM
Eğitimcilerin mutluluğu ve öğrencilerin heyecanını duygusal anlar yaşayarak paylaşan hayırsever Nurullah Baldöktü, aile geleneği hayırseverliği ve kazandıkları yere hayır yapmaya yönelik yaşam biçimlerine vurgu yaparak sözlerine başladı. Öğretmen ve doktorluk mesleklerin kutsallığına değinen Baldöktü, “Hayır yaptıkça işlerim rast gitti. Dedemiz başlamış, babamız sürdürmüş, biz kendi adımıza mezar taşına değil eserlere adımızı yazdırmak için elimizden geleni yaptık, halen yapma gayretimizi sürdürüyoruz. Ömürler kısa, eserlerle adınızın yaşam süresini uzatabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“GELİŞİM ANCAK EĞİTİMLE MÜMKÜN”
“Türkiye'nin gelişmesi ancak eğitimle mümkün” diyen hayırsever iş adamı, kız meslek lisesi ile anaokulu ihtiyacına işaret etti. Eğitim ve öğretimin yanı sıra planlamanın önemine de işaret eden Baldöktü, “Plansızlık işsizlik doğuruyor” dedi. Öğrencilere hayatta başarılı olmaları ile ilgili öğütler vermeyi de ihmal etmeyen Baldöktü, doğru iş yapmak, yalan söylememek, verilen sözlerin yerine getirilmesi, kişisel menfaatlerin karşı tarafınkilerle eşitlenmesi, tatlı dil, güler yüzün gerekliliğine işaret etti. Öğrencilere çalışkan, iyi niyetli ve anlayışlı olmalarını öğütleyen Baldöktü, özellikle kız çocuklarının okuması ile ilgili hususun da altını çizdi.

KARACA: BALDÖKTÜ AİLESİNİ DUYARLILIĞINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM
Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi'nde yaptırdığı Nurullah Baldöktü Konferans Salonu açılışına söz alan Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Karaca, Baldöktü Ailesine teşekkür etti “Sizlere layık olacağız” dedi ve bu hususta öğrencilerden de söz aldı. Karaca, Baldöktü ailesini kazandırdığı yatırımların devamındaki ihtiyaçlarıyla alakalı duyarlılığı için de tebrik etti.
OKULA 50 ÇAM FİDANI TALİMATI
Son dönemde yaşam felsefesi haline getirdiği “Tabiata zararlı olma faydalı ol” sözünden yola çıkarak Baldöktü, Nur Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi için 50 çam fidanı dikilmesiyle ilgili de söz verdi.

AİLENİN KAYSERİ'YE  KAZANDIRDIĞI HAYIR YATIRIMLARINDA İHTİYAÇ TESPİTİ YAPTI
Nurullah Baldöktü, torunu Alper Baldöktü ile birlikte Kayseri ziyaretinde burada dedesi ve babası tarafından yaptırılan okul, cami ve yurtlarda ihtiyaç tespitinde bulunarak, ilerleyen zamanda bunların karşılanmasına yönelik çalışma takvimi hazırlanması talimatını da verdi.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP