“Aydınlık bir gelecek ve başarılı yarınlar diliyorum”

“Aydınlık bir gelecek ve başarılı yarınlar diliyorum”

8.06.2016 14:55:55

Silivri Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemlerinde ortaklaşa düzenlenen Mezuniyet Şöleni bu sene bir günlük program çerçevesinde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Silivri Sahilinde kurulan sahnede okullar gösterilerini sahneledi, sergilerde ise yaptıkları el işi faaliyetleri ve projelerini sergilediler.
Programa, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, CHP Kadın Kolları Başkanı Suna Göçengil, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Kesici ve Mecit Albayrak, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, AK Parti geçmiş dönem Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, Zabıta Müdürü Selçuk Efe, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Mezuniyet programı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak, ardından İstiklal Marşı okunarak başladı.
Selimpaşa Ortaokulu, Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Selimpaşa İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Lions Le Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Danamandıra İlkokulu, Akören Ümit Aksun İlkokulu, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu, Beyciler Mukaddes Sönmez İlkokulu, Alipaşa Fethi Erkoç İlkokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Gazi İlkokulu, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi müzik dinletilerini, halk oyunları, bale, karışık danslar, sahne şovları gibi programlarını sırayla sundular.

IŞIKLAR: ÇOCUKLARDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, programda yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Bugün artık okullarımızın kapandığı, çocuklarımızın bir yıl boyunca aldığı eğitimin sahnelendiği, sergilendiği gelenek haline gelen ilçemizin son programı. Bu şehirler, dost olabilmeyi, beraber büyümeyi, bir amaç için bir araya gelmeyi öğrendiğimiz yerler. Okulda aldığımız eğitimin nasıl uygulandığını beraber göreceğiz. Özellikle bu dönemlerde bizim çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Onlar küçük şeylerle mutlu olmayı biliyorlar.
Emeklerinden dolayı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Anne ve baba evladını eğitmesi için öğretmene emanet etmekte. Bu nedenle öğretmenin görevi çok kutsal.
Silivri okullarındaki eğitim kalitesinin birçok bölgeden çok daha iyi olduğuna inanıyorum. Okullaşma oranımız daha yüksek. İstanbul'a göre sınıf ortalamamız çok daha düşük.

“SİLİVRİ'DE YAŞAMAK GÜZEL”
Şehrimizin doğal halini koruyarak, sevgi ve hoşgörüyü her sokağına yayarak daha da güzel hale getireceğiz. Silivri'de yaşamak güzeldir derken yaşadığımız coğrafyadan bahsetmiyoruz, güzel kılan insan sevgisi, 81 ilden gelen hemşerileri ayırmadan, huzur içinde yaşayabilmeyi, yarınlara umutla bakabilmeyi, sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla beraber yaşayacağız. Silivri doğal dokusuyla, yemyeşil kalmaya devam edecek.

“AYDINLIK BİR GELECEK ÇOCUKLARIMIZIN OLSUN”
Çocuklarımızın üzerinde büyük emekleri olan anne ve babaları ile öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki eğitim hayatlarında da başarılar, aydınlık bir geleceğe, huzur içinde yaşamalarını sürdürmelerini gönülden diliyorum.
Bizi bu etkinlikte buluşturan İlçe Kaymakamlığı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müze ve çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
Işıklar'ın konuşmasının ardından sahne gösterilerine ara verilerek sergilerin açılışları yapıldı. Protokol üyeleri ve davetliler AKD Kids Anaokulu, Özel Çilli Anaokulu, Abdüllah Bingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Gümüşyaka Ortaokulu, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Özel Mektebim İlkokulu, Özel Silivri İlkokulu ve Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Mektebim Anadolu Lisesi, Özel Mektebim Fen Lisesi, Özel Mektebim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Rumeli Üniversitesi'nin stantlarını gezdi ve yıl boyunca yapılan çalışmaları inceledi.
Birbirinden güzel eserler ve proje çalışmaları beğeni ve takdir topladı. İbrahim Yirik Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Başkan Işıklar'ın tansiyon ve şeker ölçümünü de yaptılar.
Okul stantları, vatandaşlar tarafından da ilgiyle gezildi.
2015-2016 Eğitim-öğretim dönemi Mezuniyet programı akşam saatlerine kadar okulların gösterileriyle devam etti.


Renginar SALİ

YORUM YAP