Avrupa Yakası 1. Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi

Avrupa Yakası 1. Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi

21.12.2018 11:01:15

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Silivrili muhtarlarımızın da iştirak ettiği Avrupa Yakası 1. muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Avrupa Yakası muhtarları katıldı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI HAZIRLANIYOR
Toplantıya başlarken muhtarlara hitap eden Vali Yerlikaya, bundan sonra yapılacak buluşmalarla birlikte 959 muhtarımızla buluşmayı planladıklarını ifade etti.
Ocak ayında Haliç Kongre Merkezi'nde 959 muhtarla özel bir tema yönelik toplantı düzenleme arzusunda olduklarını belirten Vali Yerlikaya, bunun uyuşturucu sorunu ile ilgili yapılan hizmetler ve gelinen noktalar olacağını söyledi. Bu toplantıda ilgili kurum müdürlerinin 2018 yılında yapılan bürokratik hizmetleri muhtarlara sunacağını, muhtarlardan öneri ve görüşlerine dair geri dönüş alınacağını belirtti.

YERLİKAYA: MUHTARLARIN GÖREVİ, SEÇİM SÜRECİNİN DEMOKRASİ ŞÖLENİ ŞEKLİNDE GEÇMESİNİ SAĞLAMAK
Vali Yerlikaya, genel seçim döneminin başlaması halinde Ocak, Şubat ve Mart aylarında bu sürecin daha huzurlu ve güven ortamında gerçekleşmesi ile ilgili muhtarlarla bir araya gelineceğini açıklarken; “Bu ortamda siz muhtarların görevi, seçim sürecini demokrasi şöleni şeklinde huzur ve güven ortamı içinde geçmesini sağlamaktır. Bu noktada sizlerin yardımına ihtiyacımız var.” dedi.
Vali Yerlikaya, muhtarların vatandaşın her türlü sıkıntı ve sevincini paylaşan ortak ses olduğunu vurguladı.

MUHTARLAR TALEP VE SORUNLARINI İLETTİLER
Muhtarlarla buluşmaların sorunları dinleme ve çözümde büyük faydalar sağladığına dikkat çeken Vali Yerlikaya, daha sonra sözü muhtarlara bıraktı. Toplantıda söz alan muhtarlar, mahalleleriyle ilgili sağlık, çevre ve şehircilik, eğitim, altyapı, emniyet ve asayiş gibi çeşitli konularda şikayet, talep ve önerilerini dile getirdiler. Dile getirilen konulardaki sorulara cevap veren ilgili kurum müdürleri, taleplerin ivedilikle yerine getirileceğini belirttiler. Vali Yerlikaya, sorunların çözüme kavuşturulması konusunda ilgili kurumlarca gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Yerlikaya, sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı süreçlerde iş birliği, sevgi dili ve güven faktörlerinin önemine dikkat çekti.
Toplantının sonunda davetlilere fidan hediye edildi. Haber Merkezi

YORUM YAP