Avlu: Yaptıkları kayıkçı kavgası!

Avlu: Yaptıkları kayıkçı kavgası!

21.05.2021 10:35:55

Hürhaber Gazetesini ziyaret eden Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Pazartesi günü Silivri Belediye Meclisinde yaşananları ‘kayıkçı kavgası'na benzetti.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Belediyesi'nin son meclis toplantısında da hararetli tartışmalara sebep olan iktidar ile muhalefet temsilcilerinin tavrını eleştirdi. Avlu, “Kavak gölgesi mi orası, hizmet kapısı! Yaptıklarını bu kadar çok anlatma derdi nedir anlamak mümkün değil. Yok İBB yapmış, yok Silivri Belediyesi yapmış! Zaten görevleri değil mi? Bıraksınlar da halk takdir etsin! Siz niye kendinizi övüyorsunuz?” diyerek Silivri Belediye Meclisinde iktidar ile muhalefet temsilcilerinin tutumunu yanlış bulduğunun altını çizdi.

“BORCU OLMAYAN BELEDİYE, ÇALIŞMAYAN BELEDİYEDİR”

Silivri Belediye bütçesinin fazla vermesi ve borçlanmamasının da övünülecek bir şey olmadığını söyleyen Avlu, “Bana göre borcu olmayan belediye çalışmayan belediyedir. Kasasında para tutan belediye halka yeterince ve iyi şekilde hizmet etmeyen, bunun için ayrılan kaynakları boşta bırakan, yerinde, doğru biçimde değerlendirmeyen yönetimdir” şeklinde konuya ilişkin değerlendirmesini ortaya koydu.

“BÖYLE BİR DÖNEMDE SİYASİ KAVGA OLACAK İŞ DEĞİL”

İktidar ile muhalefetin mecliste yarattığı ‘kavga' havasının hiç sırası olmadığını söyleyen Avlu, “Esnaf can çekişiyor, insanlar geçim derdinde boğuşurken siyasetçilerin, çözüm sunmakla yükümlü yöneticilerin kavgaya bu kadar meraklı olması olacak iş değil” şeklinde konuştu.

“SORUN ÜRETMEK DEĞİL, ÇÖZMEK YERİ VE ZAMANI”

Belediye ve meclisinin sorun yaratmak değil, çözme merci olduğunun altınızı çizen Demokrat Parti İlçe Başkanı, “Yeterince sorun ve sıkıntımız var. Yenilerini yaratmak veya köpürtmek yerine yöneticiler ve karar alma mercilerine tesir gücü olan siyasetçiler çare bulmaya odaklanmalı. Ne kaybedecek zamanımız, ne de daha fazla olumsuzluk kaldıracak takatimiz yoktur” dedi.

“EKSİKLİKLERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Siyasi kavgaların hizmet ve özgüven eksikliği olduğunu belirten Avlu, “Kendini övmeyeceksin başkası yaptıklarını anlatacak. Kopartılan gürültü ile insanların dikkatini esas konularından ve onlardan beklentiden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Siyaset ve meclisin ciddiyetine uygun davranmaya davet ediyorum Başkan ve Silivri'deki siyasetçi ile meclis üyelerini. Ve ilçemiz konuşulsun, Silivri gündeminde olmayan konular ile zaman kaybediliyor. İnandırıcılık ve güven kaybına yol açıyor…” diyerek yönetici ile siyasileri Silivri gündeminden uzaklaşmamaya davet etti.

YORUM YAP