Avlu: Bugün ülke zorda, millet dardadır

Avlu: Bugün ülke zorda, millet dardadır

23.05.2018 13:17:32

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Demokrat Parti'ye ayrılan kontenjan sayısı nedeniyle yaşanan  kırgınlık ve küskünlüklerin sona ermesi gerektiğini belirterek partililerine birlik çağrısında bulundu.

Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Halide Avlu, ülkemizin geleceğe umutla bakabilmesi ve daha müreffeh yarınlar hedefini gerçekleştirebilmesi için tüm partililerini siyaset üstü düşünmeye davet etti.

“ÜLKEMİZİ UÇURUMDAN KURTARMAK AMACI İLE BU BİRLEŞMEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Avlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Değerli Demokrat Partili dava arkadaşlarım İYİ Parti çatısı altında seçime giriyoruz ve listelerde az kotanjen verilmeyi içinize sindiremiyorsunuz elbette haklısınız. Ülkenin durumu ve baraj yüzünden 16 yıldır çektiklerimiz ortada. Siyaset netice alma sanatıdır. Bize verilen kontenjan dışında İYİ Parti bünyesinde giren onlarca arkadaşımız var, önemli olan güzel bir niyetle yola çıkmaktır. Demokrat misyona göre Allah'ın rızası, devletin bekası, memleketin huzuru ve refahı için bugün siyaset yapmalıyız. Gelin hep beraber Kırat'ı yeniden TBMm'ye taşıyalım, parlamenterler sistemi yeniden tesis edelim. Demokrat Parti Genel Başkanımız Sn. Gültekin Uysal Demokrasi İttifak'ın da bunlar için mecbur oldu, tamam dedi. Türkiye derin bir uçuruma gidiyor, ülkemizi bu uçurumdan kurtarmak için liyakatli ve hür iradeli demokrat insanlarla bu zorlu engelli aşacağız. Dili hür, vicdanı hür, sesi gür demokrat insanlara ihtiyaç vardır. Bugün ülke zorda, millet dardadır. AKP iç ve dış politikada ülkeyi felakete götürmüştür. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını ortadan kaldırmak için her şeyi yapıyor, basın ve medya üzerinde büyük baskı uyguluyor. 24 haziran seçimlerinde AKP 450 Trilyon alıyor; DP, İYİ Parti bir kuruş almadan seçime giriyor. İşte bu zor şartlarda seçime giriyoruz. İnşallah aziz milletin ferasetiyle bu çıkmazdan kurtulacağız. 16 yıldır demokratların üzerinde her çeşit senaryo uygulanmıştır. Nasıl boğarım, nasıl yok ederim politikası uygulanmıştır. Ülkenin demokrat kadrolara ihtiyacı var. İnşallah 16 yıllık masal artık bitecektir. Haydi demokratlar her şey ülkemiz ve milletimiz için. 24 Haziran'dan sonra İYİ Demokratlarla İYİ olacak. Tüm demokratlara ve büyük siyasi aileme hürmetle saygılar sunarım.”

Hazal BAŞARAN

 

YORUM YAP