Atlas Maden Çengelköyspor galibiyeti kaçırdı 1-1

Atlas Maden Çengelköyspor galibiyeti kaçırdı 1-1

11.12.2020 13:14:30

Sahasında Tekirdağspor ile karşılaşan Atlas Maden Çengelköyspor, 88. dakikada penaltıdan yediği golle galibiyeti kaçırdı ve sahasında çok önemli iki puan bıraktı 1-1.

Atlas Maden Çengelköyspor'un golü 82.dakikada Emin Soğuk'tan gelirken, Tekirdağspor 89.dakikada penaltıdan Fatih Çakır'ın golü ile eşitliği sağladı. Ev sahibi takım, kaptanları Fatih Sercan Ekinci'nin çift sarı nedeniyle ihracından dolayı maçı 10 kişiyle bitirdi. Misli.com 3. Lig 2.Grup 13. Hafta maçında Atlas Maden Çengelköyspor ile Tekirdağspor, Sultanbeyli Gölet Stadında karşılaştılar. Ligde oynadığı son 3 maçı kaybeden Atlas Maden Çengelköyspor, 2 futbolcusunun hasta ve 2 futbolcusundan sakatlıktan dolayı sezonu kapatmasına rağmen baskılı ve istekli başladı. Tekirdağspor karşısında ilk yarıda oyunun üstünü olan yeşil-beyazlılar aradıkları golü bulamadılar. Maçın 82. dakikasında Atlas Maden Çengelköyspor adına Ömer Faruk İşler, Fatih Sercan Ekinci ve Ömer Faruk Öztürk ile birlikte sahanın en iyilerinden olan Emin Soğuk, ceza alanına girer girmez usta bir vuruşla Tekirdağspor kalecisi Süleyman'ı mağlup etti ve Üsküdar ekibini 1-0 öne geçirdi. Öne geçen Üsküdar ekibi golün sahibi Emin Soğuk ile net bir gol fırsatını değerlendiremedi. Maçın 89. dakikasında Tekirdağspor atağında, ceza alanı dışından çekilen şutta top Çengelköyspor savunmacısı Fatih Sercan Ekinci'nin eline çarpınca Hakem penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Tekirdağspor kaptanı Fatih Çakır, Çengelköyspor kalecisi Sabri Can'ın sağında sert bir vuruşla skoru eşitledi 1-1. Bu skorla Atlas Maden Çengelköyspor 15 puan ile 13. Sırada kalırken, Tekirdağspor da 16 puan ile 7. Sıradaki yerini korudu.

HAKEMİN YÖNETİMİ BAŞARISIZDI

Maçı İzmir bölgesi Klasman Hakemi Reşat Onur Coşkunses yönetirken, Manisa ilinden Cemalettin Gündoğdular ile İzmir'den Klasman Yardımcı Hakemi Fatih Deveci yönettiler. Yardımcı Hakemler 90 dakika boyunca başarılı kararlara imza attılar ancak maçın Hakemi Reşat Onur Coşkunses, yönetimi ile tepkilere neden oldu. Bu sezon 4. maçına çıkan Hakem, maç sonunda tepkiler sebebiyle sahadan ve tesisten Polisler eşliğinde ayrılırken, Tekirdağspor lehine verdiği penaltıya yakındı ve görüş açıcısı uygundu ancak Çengelköysporlü Emin Soğuk'a ceza alanı içinde rakip savunmacı tarafından yüzüne vurularak yapılan faulü ve penaltıyı çözemedi ve maçın sonucuna doğrudan etki etti. Göremedi diyoruz ancak görmediğinden daha ciddi olan bir hatası, maç 1-1 devam ederken Çengelköyspor yarı alanında Tekirdağsporlu oyuncuya yapılan net faulü Yardımcı Hakem Fatih Deveci'nin çok yakın olması ve ısrarla ihlal bayrağı kaldırmasına rağmen ters yönde karar verip maçı devam ettirmesi maçın skoruna ve tepkilere göre karar vermesi anlamına gelir ki, bunun Hakem dilince adına eyyamcılık derler. Ve son olarak Hakemlerin maça geliş ve gidişleri saygınlık adına önemlidir. Sabah fırına ekmek almaya bile gidilmeyecek kıyafet ile Profesyonel veya amatör maça hakem olarak gidilmez. Saygınlık sahaya geliş anında başlar ve kıyafet bunun en belirgin simgesidir. En kötüsü TFF'nin verdiği eşofmanı giyip gelirsin ancak Hakemi kapıda güvenlikçi bile kıyafetlerinden dolayı eminim 'kimsiniz?' diye sorma gereği duymuştur…

Ali Kemal Demir

YORUM YAP